Huijun Liu: Hvilken rolle spiller bakterielle overfladekulhydrater og plantehormoner i rhizobium-bælgplante symbiosen

Ph.d.-forsvar, torsdag den 27. september 2018. Huijun Liu.

27.09.2018 | Lisbeth Heilesen

Huijun Liu

Symbiosen mellem bælgplanter og rhizobium jordbakterier fører til dannelsen af kvælstoffikserende ​​rodknolde. Kulhydrater på Rhizobium bakteriernes overflade​​ har vist sig at spille en vigtig rolle under infektion af rodknoldene og plantehormoner som ethylen er ligeledes involveret. I sine studier har Huijun Liu identificeret komponenter involveret i glycan-detektion og ethylenproduktion under udviklingen af rodknolde. De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af ​​funktionen af ​​juxta-membran helix regionerne af membranbundne receptorer under planteudvikling og fytohormon regulering af rodknoldinfektion og de udviklingsprocesserder fører til dannelse af rodknolde.

Ph.d.- studiet er gennemført ved Center for Kulhydratsgenkendelse og Signalering (CARB), Institut for Molekylærbiologi og Genetik (GBG), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Dette resumé er udarbejdet af den ph.d.-studerende.

Tid: Torsdag den 27. september 2018, kl. 13.00
Sted: Bygning 1421, mødelokale 2, Konference Center, Aarhus Universitet, Frederik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C.
Afhandlingens titel: Rhizobial glycan responses and ethylene production in Lotus japonicus
Kontaktinfo: Huijun Liu, e-mail: huijunliu@mbg.au.dk tlf.: +45 50126082

Bedømmelsesudvalg:
Lektor Anja Theo Fuglsang, Institut for plante- og miljøvidenskab, Københavns Universitet, Denmark.
Research Director Pascal Ratet, Institute of Plant Sciences, Universite Paris-Saclay, France.
Lektor Søren Borg, Department of Molecular Biology and Genetics, Aarhus University, Denmark.

Hovedvejleder:
Professor Jens Stougaard, Centre for Carbohydrate Recognition and Signalling (CARB), Department of Molecular Biology and Genetics (MBG), Aarhus University
Medvejleder:
Adjunkt Simon Kelly, Centre for Carbohydrate Recognition and Signalling (CARB), Department of Molecular Biology and Genetics (MBG), Aarhus University
Adjunkt Yasuyuki Kawaharada, Faculty of Agriculture, Iwate University

Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk.
Forsvaret er offentligt.
Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.

Talentudvikling