Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

MBG Universitetsbyen

MBG Universitetsbyen

  • MBG forventer at flytte til ind i Kommunehospitalets bygninger i begyndelsen af 2022
  • Følg ombygningsplanerne nedenfor, og se hvordan du kan få indflydelse på renoveringen

I 2019 har Forskningsfondens Ejendomsselskab AS (FEAS) overtaget hospitalsbygningerne (Kommunehospitalet) på Nørrebrogade, og planlægningen af ombygningen af lokalerne er gået i gang. Det er planlagt, at Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG) overtager 23.000 m2 i bygningerne 1870-1874, som ligger i den nordlige ende af hospitalsområdet, således at instituttet kan blive samlet. Renoveringen af bygningerne starter i 2019, og det er planen, at instituttet flytter ind primo 2022. 

MBG har nedsat et byggeudvalg, der står for at komme med detaljerede forslag til indretningen af bygninger og lokaler til ST-BYG, ingeniører og arkitekter.  

På denne side kan du følge med i tidsplanen for renoveringen, inkl. overvejelser, tidsfrister, input fra medarbejderne og studerende og endelige beslutninger i forbindelse med renoveringen. 

SIDSTE NYT FRA MBG UNIVERSITETSBYEN:

Hver gang der lægges noget nyt på hjemmesiden, vil der blive informeret om dette i MBG's ugentlige nyhedsbrev og linket til nyheden nedenfor.

Tidsplan

  • Ultimo uge 25 2019: sidst frist for instituttet til at godkende de detaljerede tegninger over lokaler (laboratorier, værksted, klimakamre mv.)
  • Licitation: Udbudspakke 1 [Miljøsanering, nedbrydning, konstruktioner, klimaskærm]: 8/5 2019 udbud afsluttet.
  • Licitation: Udbudspakke 2 [Aptering, installationer mv.]: Prækvalifikation inkl. Udvælgelse/Udbud/Licitation ultimo 2019
  • Maj 2019-primo 2022. Udbud, renovering og ombygning
  • Primo 2022. Indflytning  

Opdaterede tegninger - maj 2019

PDF-fil med en oversigt over de nye sektioner (og deres placering), der træder i kraft, når instituttet flytter til Universitetsbyen primo 2022. Tegningerne er ikke endelige, da der kan forekomme flere ændringer.