Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

19.06.2017 | Navne

Særudgave af Journal of Animal Breeding and Genetics, festskrift til professor Daniel Gianola

I anledning af professor Daniel Gianola fra Wisconsin-Madison University, der er medlem af GenSAPs seniorgruppe og som for nylig er fyldt 70 år, har Journal of Animal Breeding and Genetics publiceret et festskrift/særnummer til hans ære. Professor Daniel Sorensen fra QGG har bidraget til festskriftet.

09.06.2017 | Medarbejdernyhed

Nye gæste-ph.d.-studerende ved QGG

Fabio Morgante og Maria Adonay kommer begge fra North Carolina State University i USA.

19.04.2017 | Arrangement

Aarhus Universitet er vært for årsmøde inden for europæisk husdyravl

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) ved Aarhus Universitet i Foulum er i maj vært for det årlige møde i de to europæiske sammenslutninger European Forum of Farm Animal Breeders (EFFAB) og Farm Animal Breeding & Reproduction Technology Platform (FABRE TP). En del af mødet er åbent for alle med interesse i husdyravl.

man 19 jun
08:00-16:00 | Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg
Design of Genetic Improvement Programs
MSc / PhD summer course, in collaboration with the Norwegian University of Life Sciences (NMBU)
man 26 jun
08:00-16:00 | Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg
Statistical models for genomic prediction in animals and plants
søn 16 jul
08:00-16:00 | Dublin, Ireland
36. ISAG Konference
Den 36. konference for International Society of Animal Genetics (ISAG) finder sted i Dublin den 16.-21. juli 2017 på University College Dublin (UCD).
man 21 aug
08:00-16:00 | Hafjell Hotel, Norway
Biological consequences of selection
tor 24 aug
08:00-16:00 | Syddansk Universitet Odense, Danmark
Annual Danish Bioinformatics Conference
24.25. august afholdes den årlige danske konference i Bioinformatik på Syddansk Universitet i Odense. Deadline for mundtlige præsentationer er 2. juni. Deadline for tilmelding og for posterpræsentationer er 10. august.
man 28 aug
08:00-16:00 | Tallinn, Estland
Annual EAAP meeting
The 68th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. The main theme of the meeting will be Patterns of Livestock Production in the Development of Bioeconomy.