Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

22.11.2017 | Konference

Vellykket årsmøde i GenSAP

Det 5. årlige møde i det strategiske forskningscenter GenSAP blev afholdt 15. - 16. november i Legoland Hotel & Conference Center i Billund. Det to dage lange program bød på en mangfoldighed af oplæg og frugtbare debatter i farverige omgivelser med Legoklodser alle steder. (Artikel på engelsk)

12.09.2017 | Forskning

Forbedret løsning på at øge fertiliteten hos højtydende køer

Gennem årtier har forskere ved intens genetisk selektion formået at øge mælkeproduktionen hos køer. Dette har dog givet bagslag, idet det er gået ud over fertiliteten hos køerne. Det har forskerne nu forsøgt at finde en optimal løsning på. Forskningen er udført ved det QGG-baserede Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter (GenSAP)

12.09.2017 | Forskning

Opdagelsen af dødelige mutationer i malkekvæg er nu nemmere ved hjælp af nyt deletionsregister

Ny forskning i dødelige mutationer hos malkekvæg har ført til et kromosomalt deletionsregister, der kan forhindre årlige, økonomiske tab i mejeriindustrien. Forskningen er udført ved det QGG-baserede Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter (GenSAP)

tir 19 dec
09:00-12:00 | Auditoriet, Aarhus Universitet Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele
Ph.d.-forsvar
Tirsdag den 19. december forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG Foulum og Wageningen University & Research (Holland), Qianqian Zhang, sin afhandling med titlen Exploiting whole genome sequence variants in cattle breeding: Unraveling the distribution of genetic variants and role of rare variants in genomic evaluation.
lør 13 jan
08:00-16:00 | San Diego, CA (USA)
XXVI Plant and Animal Genome meeting, San Diego, CA
tir 16 jan
08:00-16:00 | Herning, Danmark
SEGES plantekongres 2018 (i samarbejde med bl.a. DCA)
ons 07 feb
08:00-00:00 | Auckland, New Zealand
Årlige ICAR Møde
Det årlige ICAR møde 2018 afholdes i forbindelse med WCGALP konferencen.
lør 10 feb
08:00-16:00 | Auckland, New Zealand
2018 Interbull meeting
2018-udgaven af Interbull Annual Meeting afholdes i Auckland, New Zealand fra 10.-12. februar 2018 i forbindelse med det 41. ICAR-møde og det 11. WCGALP møde.
søn 11 feb
08:00-16:00 | Auckland, New Zealand
WCGALP - The World Congress on Genetics Applied to Livestock Production
The congress is the premier conference for researchers and professionals involved in genetic improvement of livestock. Delegates from around the world gather every four years to attend the scientific program and to network with colleagues.