Velkommen til 

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Nyheder

Foto: Pixabay.com

01.03.2018 | Forskning

Nyt forskningsprojekt skal løfte produktionen af unge søer til økologisk avl

PorganiX-projektet skal skabe den første, økologiske kernebesætning af unge søer, der vil være genetisk udvalgte til økologiske avlsmål med det formål at producere mere robuste, økologiske grise. Resultatet af det banebrydende projekt vil være et samlet løft af den økologiske sektor for svineproduktion både i Danmark og internationalt.

Foto: Pixabay.com

15.02.2018 | Forskning

Ny forskning fra QGG fokuserer på bedre dyrevelfærd for malkekvæg

Forskere ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet har lokaliseret DNA varianter, der kan give bedre yversundhed og dyrevelfærd for malkekvæg.

Foto: Maiken Kestner

29.01.2018 | Priser

Innovationsfondens Grand Solutions Pris 2018 går til forskere ved QGG

Ved en stort anlagt begivenhed på Papirøen i København fredag den 26. januar hædrede Innovationsfonden flere topforskere for deres fremragende resultater. Den største pris, Grand Solutions, gik til forskere fra QGG for deres forskning i køers methanudledning og fremavl af mere klimavenlige køer.

Foto: Søren Kjeldgaard (AU)

11.01.2018 | Forskning

Samarbejde i verdensklasse

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet har indgået en samarbejdsaftale om undervisning og forskning med Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH) ved Københavns Universitet, til gavn for de studerende ved begge universiteter og for det – i forvejen høje –…

Arrangementer

man 09 apr
08:00-16:00 | Dublin, Irland
British Society of Animal Science - årlig konference 2018
Hvordan kan husdyrsektoren bedst muligt bruge teknologi, forskning og innovation til at imødekomme de stigende, verdensomspændende udfordringer for bæredygtig fødevareproduktion? Vær med, når British Society of Animal Science søger at besvare dette og andre spørgsmål på konferencen ‘Innovation to compete in the global livestock industry’.
man 14 maj
08:00-16:00 | Edinburgh, Scotland
Big Data in Agriculture Symposium
Arrangørerne af konferencen Big Data in Agriculture Symposium inviterer forskere i planteavl, dyreavl og biostatistik til Edinburgh, Skotland, den 14. - 15. maj 2018, til en konference, der fokuserer på brugen af store mængder data til landbrugsløsninger.
tir 15 maj
08:00-16:00 | Edinburgh, Skotland
GenTORE - Årligt møde
tor 05 jul
08:00-16:00 | Vancouver, Canada
12. Verdenskonference om husdyrproduktion (WCAP)
Den 12. Verdenskonference om husdyrproduktion afholdes 5.-8. juli på Westin Bayshore hotel, Vancouver (Canada)
man 27 aug
08:01-16:00 | Dubrovnik, Croatia
69. årsmøde i European Federation of Animal Science (EAAP)
Mødet afholdes i Valamar Resort i Dubrovnik, der er et af de mest prominente turistmål i Middelhavsområdet
ons 29 aug
08:00-16:00 | Odense, Danmark
ELIXIR Denmark - 4th Annual Danish Bioinformatics Conference 2018
Mere information følger