Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

20.09.2018 | Medarbejdernyhed

Ny gæsteforsker ved QGG: Sirous Eydivandi

Sirous arbejder sammen med Goutam Sahana og skal være ved QGG i et år.

Ny videnskabelig assistent ved QGG: Mette Dam Madsen

Mette Dam Madsen er ansat som videnskabelig assistent fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.

Ny Ph.d.-studerende ved QGG: Egill Gautason

Egills vejleder er lektor Bernt Guldbrandtsen.

Ny gæste-ph.d.-studerende ved QGG: Batol Asghari Esfedan

Batol er gæstestuderende fra Iran og skal være her et år. Hendes vejleder er Goutam Sahana.

Ny specialestuderende ved QGG: Md Shariful Islam

Sharif er kandidatstuderende i Dyreavl og Genetik ved Københavns Universitet og skriver sit speciale ved QGG med Mahmoud Shirali som vejleder.

Ny videnskabelig assistent ved QGG: Bjarke Grove Poulsen

Bjarke skal arbejde sammen med seniorforsker Ole Fredslund Christensen på projektet 'Estimating genetic parameters for indirect genetic effects of ADG in pigs using genomic relationship information'.

08.08.2018 | Forskning

Evaluering af avl for antal levende grise til dag 5

Som et led i aftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening har forskere fra QGG evalueret avlsmæssige tiltag, som skal forbedre danske pattegrises overlevelsesrate.

Foto: Pixabay.com

01.03.2018 | Forskning

Nyt forskningsprojekt skal løfte produktionen af unge søer til økologisk avl

PorganiX-projektet skal skabe den første, økologiske kernebesætning af unge søer, der vil være genetisk udvalgte til økologiske avlsmål med det formål at producere mere robuste, økologiske grise. Resultatet af det banebrydende projekt vil være et samlet løft af den økologiske sektor for svineproduktion både i Danmark og internationalt.

Foto: Pixabay.com

15.02.2018 | Forskning

Ny forskning fra QGG fokuserer på bedre dyrevelfærd for malkekvæg

Forskere ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet har lokaliseret DNA varianter, der kan give bedre yversundhed og dyrevelfærd for malkekvæg.

fre 28 sep
12:00-15:00 | Det store Auditorium, AU Foulum
Ph.d. forsvar
Fredag den 28. september forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG Foulum, Gareth Difford, sin afhandling med titlen 'Genetic control of methane emissions, feed efficiency and metagenomics in dairy cattle'.
tir 23 okt
08:00-17:00 | Herning, Danmark
SEGES Svinekongres 2018
SEGES Svineproduktion afholder årsmøde med efterfølgende faglig kongres for cirka 2200 deltagere i Herning Kongrescenter. Her belyses faglige fremskridt, fremtidige udviklingsmuligheder og de nyeste anbefalinger for danske svineproducenter.
man 29 okt
08:00-17:00 | Angers, Frankrig
Plant Epi/genetics konference
Konferencens mål er at samle eksperter, novicer, studerende og avlere til udveksling og diskussion af deres seneste resultater indenfor epigenetik og transponerbare elementer. Konferencen spænder fra grundforskning til anvendelse i planteafgrøder. Planteavlsselskaber opfordres til at deltage konferencen.
tir 27 nov
08:00-16:00 | Hotel og Konferencecenter Legoland, Billund
6. GenSAP årsmøde
Det 6. og afsluttende årsmøde i Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter finder sted på Hotel og Konferencecenter Legoland i Billund. Mere information følger.
lør 12 jan
08:00-17:00 | San Diego, CA (USA)
International Plant & Animal Genome XXVII - San Diego, CA, USA
The Plant & Animal Genome Conference (PAG) er et forum for de seneste udviklinger og fremtidsplaner for plante- og dyregenomprojekter. Konferencen består af tekniske præsentationer, poster sessions, udstillinger og workshops og er en oplagt mulighed for udveksling af ideer og anvendelser indenfor dette internalt vigtige område.
tir 15 jan
08:00-17:00 | Messecenter Herning
SEGES Plantekongres 2019
Plantekongressen rummer hele det faglige område omkring planteproduktion, miljø og natur. Den retter sig mod alle interessenter indenfor området som f.eks. landmænd, rådgivere, forskere, offentligt ansatte og studerende.