Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

08.08.2018 | Forskning

Evaluering af avl for antal levende grise til dag 5

Som et led i aftalen om forskningsbaseret myndighedsbetjening har forskere fra QGG evalueret avlsmæssige tiltag, som skal forbedre danske pattegrises overlevelsesrate.

Foto: Pixabay.com

01.03.2018 | Forskning

Nyt forskningsprojekt skal løfte produktionen af unge søer til økologisk avl

PorganiX-projektet skal skabe den første, økologiske kernebesætning af unge søer, der vil være genetisk udvalgte til økologiske avlsmål med det formål at producere mere robuste, økologiske grise. Resultatet af det banebrydende projekt vil være et samlet løft af den økologiske sektor for svineproduktion både i Danmark og internationalt.

Foto: Pixabay.com

15.02.2018 | Forskning

Ny forskning fra QGG fokuserer på bedre dyrevelfærd for malkekvæg

Forskere ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet har lokaliseret DNA varianter, der kan give bedre yversundhed og dyrevelfærd for malkekvæg.

tir 27 nov
08:00-16:00 | Hotel og Konferencecenter Legoland, Billund
6. GenSAP årsmøde
Det 6. og afsluttende årsmøde i Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter finder sted på Hotel og Konferencecenter Legoland i Billund. Mere information følger.
lør 12 jan
08:00-17:00 | San Diego, CA (USA)
International Plant & Animal Genome XXVII - San Diego, CA, USA
The Plant & Animal Genome Conference (PAG) er et forum for de seneste udviklinger og fremtidsplaner for plante- og dyregenomprojekter. Konferencen består af tekniske præsentationer, poster sessions, udstillinger og workshops og er en oplagt mulighed for udveksling af ideer og anvendelser indenfor dette internalt vigtige område.
tir 15 jan
08:00-17:00 | Messecenter Herning
SEGES Plantekongres 2019
Plantekongressen rummer hele det faglige område omkring planteproduktion, miljø og natur. Den retter sig mod alle interessenter indenfor området som f.eks. landmænd, rådgivere, forskere, offentligt ansatte og studerende.
søn 03 jul
08:00-16:00 | Rotterdam, Holland
WCGALP 2022
Den næste WCGALP verdenskongres - Genetics Applied to Livestock Production - bliver afholdt 3.- 8. juli 2022 i Rotterdam, Holland