Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Foto: Jette Odgaard Villemoes, QGG

19.05.2017 | Priser

Mejeriforeningens Mælkepris 2017 til AU-forskere i Foulum

Prisen gives for at belønne det store arbejde, som forskerne har ydet indenfor sammenhængen mellem mælk og gener. Projektet har deltagelse af forskere fra QGG.

09.05.2017 | Medarbejdernyhed

Ny gæste-ph.d.studerende ved QGG

Tessa Brinker er ph.d. studerende ved Wageningen University i Holland, og besøger QGG for anden gang.

04.05.2017 | Forskning

Palle Duun Rohde vinder pris for fremragende poster

Ph.d. studerende ved QGG, Palle Duun Rohde, har vundet Zeiss Poster Prize Award ved den årlige NeuroScience Day ved Aarhus Universitet 2. maj.

19.04.2017 | Arrangement

Aarhus Universitet er vært for årsmøde inden for europæisk husdyravl

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) ved Aarhus Universitet i Foulum er i maj vært for det årlige møde i de to europæiske sammenslutninger European Forum of Farm Animal Breeders (EFFAB) og Farm Animal Breeding & Reproduction Technology Platform (FABRE TP). En del af mødet er åbent for alle med interesse i husdyravl.

man 03 apr
08:00-14:00 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus
Gene Mapping
Master Student Course, Mondays in April and May 2017
ons 14 jun
08:00-16:00 | Edinburgh, Skotland
ICAR Møde
Det årlige ICAR møde (International Committee for Animal Recording) finder sted i Edinburgh, Skotland, den 14.-16. juni
fre 16 jun
09:00-02:00 | Søauditoriet, Campus Aarhus
Instituttets årsmøde
Dagsarrangement for hele MBG
man 19 jun
08:00-16:00 | Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg
Design of Genetic Improvement Programs
MSc / PhD summer course, in collaboration with the Norwegian University of Life Sciences (NMBU)
man 26 jun
08:00-16:00 | Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg
Statistical models for genomic prediction in animals and plants
søn 16 jul
08:00-16:00 | Dublin, Ireland
36. ISAG Konference
Den 36. konference for International Society of Animal Genetics (ISAG) finder sted i Dublin den 16.-21. juli 2017 på University College Dublin (UCD).