Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

10.08.2017 | Medarbejdernyhed

Ny systemadministrator - portræt

Mød Aravindh Sampathkumar, der er ny IT-ansvarlig for QGGs clustersystemer

07.08.2017 | Medarbejdernyhed

Ny specialestuderende ved QGG: Rasmus Stephansen

Rasmus' vejleder er Morten Kargo. Rasmus sidder i lokale K21-3049.

26.07.2017 | Medarbejdernyhed

Ny specialestuderende ved QGG: Mette Dam Madsen

Mettes vejledere er Mahmoud Shirali og Just Jensen. Mette har kontor i lokale K23-3049.

25.07.2017 | Medarbejdernyhed

Ny ph.d.-studerende - portræt

Mød Charlotte Damsgård Robertsen, der er ny ph.d.-studerende ved QGG

Foto: Jette Odgaard Villemoes

29.06.2017 | Forskning

QGG deltager i stort EU-projekt om fremtidens genomiske styringsværktøjer for europæisk kvægproduktion

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet i Foulum deltager i GenTORE-projektet, der blev lanceret i Paris 22.-23. juni

19.06.2017 | Navne

Særudgave af Journal of Animal Breeding and Genetics, festskrift til professor Daniel Gianola

I anledning af professor Daniel Gianola fra Wisconsin-Madison University, der er medlem af GenSAPs seniorgruppe og som for nylig er fyldt 70 år, har Journal of Animal Breeding and Genetics publiceret et festskrift til hans ære. Professor Daniel Sorensen fra QGG har bidraget til festskriftet.

man 21 aug
08:00-16:00 | Hafjell Hotel, Norway
Biological consequences of selection
MSc / PhD summer course, in collaboration with the Norwegian University of Life Sciences (NMBU)
tir 22 aug
09:00-11:00 | K23, N. J. Fjord lokalet, QGG Aarhus Universitet Foulum, Blichers Alle 20, 8830 Tjele
Kvalifikationseksamen: Aoxing Liu
tor 24 aug
08:00-16:00 | Syddansk Universitet Odense, Danmark
Annual Danish Bioinformatics Conference
24.25. august afholdes den årlige danske konference i Bioinformatik på Syddansk Universitet i Odense. Deadline for mundtlige præsentationer er 2. juni. Deadline for tilmelding og for posterpræsentationer er 10. august.
man 28 aug
08:00-16:00 | Tallinn, Estland
Annual EAAP meeting
The 68th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. The main theme of the meeting will be Patterns of Livestock Production in the Development of Bioeconomy.
tir 29 aug
10:00-12:00 | Mødelokale 4, Aarhus Universitet Foulum, Blichers Alle 20, 8830 Tjele
Kvalifikationseksamen: Md Mesbah Uddin
fre 08 sep
10:00-12:00 | Auditoriet på Aarhus Universitet Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele.
Ph.d.-forsvar
Fredag den 8. september forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG og laboratoriet Génétique Physiologie et Systèmes d'Elevage (GenPhySE), INRA, Frankrig, Tao Xiang, sin afhandling med titlen 'Combined purebred and crossbred information for genomic evaluation in pigs'.