Nyheds- og arrangementsarkiv

Foto: Pixabay.com

15.02.2018 | Forskning

Ny forskning fra QGG fokuserer på bedre dyrevelfærd for malkekvæg

Forskere ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet har lokaliseret DNA varianter, der kan give bedre yversundhed og dyrevelfærd for malkekvæg.

Foto: Maiken Kestner

29.01.2018 | Priser

Innovationsfondens Grand Solutions Pris 2018 går til forskere ved QGG

Ved en stort anlagt begivenhed på Papirøen i København fredag den 26. januar hædrede Innovationsfonden flere topforskere for deres fremragende resultater. Den største pris, Grand Solutions, gik til forskere fra QGG for deres forskning i køers methanudledning og fremavl af mere klimavenlige køer.

Foto: Søren Kjeldgaard (AU)

11.01.2018 | Forskning

Samarbejde i verdensklasse

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet har indgået en samarbejdsaftale om undervisning og forskning med Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH) ved Københavns Universitet, til gavn for de studerende ved begge universiteter og for det – i forvejen høje –…

22.11.2017 | Konference

Vellykket årsmøde i GenSAP

Det 5. årlige møde i det strategiske forskningscenter GenSAP blev afholdt 15. - 16. november i Legoland Hotel & Conference Center i Billund. Det to dage lange program bød på en mangfoldighed af oplæg og frugtbare debatter i farverige omgivelser med Legoklodser alle steder. (Artikel på engelsk)

08.11.2017 | Medarbejdernyhed

Ny postdoc ved QGG: Anna Schönherz

Anna Schönherz er ansat som postdoc i 1 år, og skal arbejde sammen med Bernt Guldbrandtsen

10.10.2017 | Medarbejdernyhed

Ny postdoc ved QGG: Hélène Romé

Hélène Romé er ansat som postdoc i 1 år, og skal arbejde sammen med Just Jensen

22.09.2017 | Medarbejdernyhed

Ny specialestuderende ved QGG: Trine Andersen

Trines specialevejleder er Pernille Sarup. Trine sidder i lokale 3063.

18.09.2017 | Medarbejdernyhed

Ny institutsekretær - portræt

Mød Birgit Aagaard Fisker, der er ny institutsekretær for MBG i Foulum

12.09.2017 | Forskning

Forbedret løsning på at øge fertiliteten hos højtydende køer

Gennem årtier har forskere ved intens genetisk selektion formået at øge mælkeproduktionen hos køer. Dette har dog givet bagslag, idet det er gået ud over fertiliteten hos køerne. Det har forskerne nu forsøgt at finde en optimal løsning på. Forskningen er udført ved det QGG-baserede Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter (GenSAP)

12.09.2017 | Forskning

Opdagelsen af dødelige mutationer i malkekvæg er nu nemmere ved hjælp af nyt deletionsregister

Ny forskning i dødelige mutationer hos malkekvæg har ført til et kromosomalt deletionsregister, der kan forhindre årlige, økonomiske tab i mejeriindustrien. Forskningen er udført ved det QGG-baserede Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter (GenSAP)

Viser resultater 1 til 10 ud af 60

1 2 3 4 5 6 Næste

Arrangementsarkiv

søn 11 feb
08:00-16:00 | Auckland, New Zealand
WCGALP - The World Congress on Genetics Applied to Livestock Production
The congress is the premier conference for researchers and professionals involved in genetic improvement of livestock. Delegates from around the world gather every four years to attend the scientific program and to network with colleagues.
lør 10 feb
08:00-16:00 | Auckland, New Zealand
2018 Interbull meeting
2018-udgaven af Interbull Annual Meeting afholdes i Auckland, New Zealand fra 10.-12. februar 2018 i forbindelse med det 41. ICAR-møde og det 11. WCGALP møde.
ons 07 feb
08:00-00:00 | Auckland, New Zealand
Årlige ICAR Møde
Det årlige ICAR møde 2018 afholdes i forbindelse med WCGALP konferencen.
tir 16 jan
08:00-16:00 | Herning, Danmark
SEGES plantekongres 2018 (i samarbejde med bl.a. DCA)
lør 13 jan
08:00-16:00 | San Diego, CA (USA)
XXVI Plant and Animal Genome meeting, San Diego, CA
tir 19 dec
09:00-12:00 | Auditoriet, Aarhus Universitet Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele
Ph.d.-forsvar
Tirsdag den 19. december forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG Foulum og Wageningen University & Research (Holland), Qianqian Zhang, sin afhandling med titlen Exploiting whole genome sequence variants in cattle breeding: Unraveling the distribution of genetic variants and role of rare variants in genomic evaluation.
tir 12 dec
13:00-15:00 | Auditorium, Aarhus Universitet Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele
Ph.d.-forsvar
Tirsdag den 12. december forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG, Palle Duun Rohde, sin afhandling med titlen Dissecting the genetic variation of schizophrenia and ADHD using an integrative genomic approach
tor 23 nov
13:00-14:00 | NJ Fjords Palæ, Foulum
QGG meeting
QGGs interne medarbejdermøde
man 20 nov
13:00-15:00 | Lecture Hall O1, The Teaching Building, Campus Ultuna, Uppsala
Ph.d.-forsvar
Mandag den 20. november forsvarer EGS-ABG ph.d.-studerende ved MBG-QGG og SLU, Berihu Welderufael, sin afhandling med titlen "Genetic evaluation of susceptibility to- and recoverability from mastitis in dairy cow".
ons 15 nov
08:00-16:00 | Hotel- og Konferencecenter Legoland i Billund
5. årlige GenSAP møde
Den 15. og 16. november afholdes det årlige møde i Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter. Mødet finder sted på Hotel- og Konferencecenter Legoland i Billund.

Viser resultater 1 til 10 ud af 39

1 2 3 4 Næste