Velkommen til

CENTER FOR KVANTITATIV GENETIK OG GENOMFORSKNING

Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) er et internationalt forskningscenter med mere end 70 ansatte og gæster fra over 20 nationer.

I QGG laver vi grundforskning og anvendt forskning indenfor kvantitativ genetik og genomforskning. Vi arbejder især med udvikling af statistiske modeller til brug i husdyr- og planteavl, studier af det genetiske grundlag for forskellige egenskaber og sygdomme samt forvaltning af genetiske ressourcer. Vores hovedfokus er husdyr og planter, men vi arbejder også i stigende grad med humangenetik og modelorganismer. Vores forskning er kendetegnet ved et meget tæt samarbejde med forsknings- og industripartnere over hele verden.

Læs mere om, hvem vi er, hvad vi laver og hvilke arter vi arbejder med ved hjælp af menuen til venstre eller nedenfor.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

16.10.2019 | Forskning

Nye forædlingsmetoder for byg og hvede giver højt udbytte, bedre sygdomsresistens og høj kornkvalitet

Ny forskning viser, at genomisk selektion er særdeles effektivt i forædlingen af byg og hvede.

09.10.2019 | Forskning

Ny viden er afgørende for udviklingen af skræddersyet medicin

Et studie af bananfluer har givet forskere fra Center for Kvantitativ Genomforskning på Aarhus Universitet og deres samarbejdspartnere på Aalborg Universitet ny viden om, hvordan kortlægning af gener også kan bruges til at forudsige respons på en given behandling og dermed mulighed for skræddersyet medicin.

Foto: Lars Kruse

27.02.2019 | Forskning

Både klima og økonomi kan være vindere

Seniorforsker ved QGG, Peter Løvendahl, er hovedforfatter på en videnskabelig artikel der konkluderer, at kvægavlere ved hjælp af billige målemetoder med høj kapacitet kan reducere mængden af drivhusgas, som deres køer udleder via deres bøvser, samtidig med, at køernes fodereffektivitet forbedres.

tir 22 okt
08:00-18:00 | Herning, Danmark
SEGES Svinekongres
Kongressen har fokus på faglige fremskridt, fremtidige udviklingsmuligheder og aktuelle anbefalinger til svineproducenter.
ons 06 nov
10:00-16:30 | Bruxelles, Belgien
Animal Task Force seminar og workshop
ATF seminaret ønsker en debat med landmænd, industrien, forskere, lovgivere og samfundet, som en opfølgning på den EAAP & ATF Special Session der blev afholdt under det årlige EAAP møde.
lør 11 jan
08:00-17:00 | San Diego, CA, USA
International Plant & Animal Genome XXVIII
The Plant and Animal Genome XXVIII Conference (PAG) er skabt til at danne forum for ny udvikling og fremtidige planer for plante- og dyregenomprojekter.
tir 14 jan
08:00-17:00 | Herning, Danmark
SEGES Plantekongres
Kongressen er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning.
man 24 feb
08:00-17:00 | Herning, Denmark
SEGES Kvægkongres
Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for kvægbønder, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget.
søn 03 jul
08:00-16:00 | Rotterdam, Holland
WCGALP 2022
Den næste WCGALP verdenskongres - Genetics Applied to Livestock Production - bliver afholdt 3.- 8. juli 2022 i Rotterdam, Holland