Alle GenSAP nyheder

Photo: Pixabay.com

Ny forskning fra QGG fokuserer på bedre dyrevelfærd for malkekvæg

15.02.2018Forskere ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet har lokaliseret DNA varianter, der kan give bedre yversundhed og dyrevelfærd for malkekvæg.

Photo: Jette Odgaard Villemoes

Vellykket årsmøde i GenSAP

22.11.2017Det 5. årlige møde i det strategiske forskningscenter GenSAP blev afholdt 15. - 16. november i Legoland Hotel & Conference Center i Billund. Det to dage lange program bød på en mangfoldighed af oplæg og frugtbare debatter i farverige omgivelser med Legoklodser alle steder.

Forbedret løsning på at øge fertiliteten hos højtydende køer

12.09.2017Gennem årtier har forskere ved intens genetisk selektion formået at øge mælkeproduktionen hos køer. Dette har dog givet bagslag, idet det er gået ud over fertiliteten hos køerne. Det har forskerne nu forsøgt at finde en optimal løsning på. Forskningen er udført ved det QGG-baserede Center for Genomisk Selektion i Dyr og Planter (GenSAP)

Opdagelsen af dødelige mutationer i malkekvæg er nu nemmere ved hjælp af nyt deletionsregister

12.09.2017Ny forskning i dødelige mutationer hos malkekvæg har ført til et kromosomalt deletionsregister, der kan forhindre årlige, økonomiske tab i mejeriindustrien

Særudgave af Journal of Animal Breeding and Genetics, festskrift til professor Daniel Gianola

19.06.2017I anledning af professor Daniel Gianola fra Wisconsin-Madison University, der er medlem af GenSAPs seniorgruppe og som for nylig er fyldt 70 år, har Journal of Animal Breeding and Genetics publiceret et festskrift til hans ære. Professor Daniel Sorensen fra QGG har bidraget til festskriftet.

Danske ørreder til resten af verden med genomisk selektion

07.11.2016Danske forskere i regnbueørredavl skal undersøge mulighederne i at avle fisk, der matcher forskellige områder i verden, ved at bruge genomisk selektion som avlsværktøj.

Professor, centerleder Mogens Sandø Lund

Genomisk selektion er næste kraftspring

07.11.2016Genomisk selektion ventes at forøge den avlsmæssige fremgang kraftigt.

Avl for tillidsfulde mink giver sidegevinst

18.11.2015Når man selekterer for tillidsfulde mink får man også en bedre pelskvalitet med i købet, ifølge en undersøgelse fra Aarhus Universitet. Undersøgelsen viser også, at adfærd har en højere arvelighed end tidligere antaget.

Bananfluen fylder meget lidt i et laboratorium og har en kort generationstid. Blandt andet derfor er den perfekt til forskning i menneskelige sygdomme.  Kilde: Ingeniøren

Muterede bananfluer giver ny viden om menneskelige sygdomme

21.05.2015Resultater fra Palle Duun Rohdes ph.d.-projekt, som er et samarbejde mellem QGG, Institut for Biomedicin, Institut for Biologi, North Carolina State University samt Aalborg Universitet. Palle er associeret ph.d.-studerende i GenSAP.

Moderne genteknologi bidrager til at sikre fremtidens fødevarer

22.09.2014Genomisk selektion har revolutioneret dansk husdyravl. Nu står forskerne fra AU på tærsklen til også at udnytte detaljerede analyser af genomet i planteavlen. Det er vigtige skridt, når det drejer sig om at sikre en bæredygtig forsyning af fødevarer til fremtidens ni milliarder mennesker.

Viser resultater 1 til 10 ud af 16

1 2 Næste