Molekylær ernæring

Beskrivelse af forskningen ved Sektionen for Molekylær Ernæring

Fødevarer indeholder mange bioaktive komponenter eller forstadier til disse. Disse bioaktive komponenter leverer vigtige signaler og har vigtige funktioner for vækst, udvikling, sundhed og sygdom hos konsumenten. I Sektionen for Molekylær Ernæring fokuserer forskningen på identifikation, isolering og karakterisering af sådanne bioaktive fødevarekomponenter og karakterisering af deres funktioner i fysiologiske systemer.

Sektionen består af fem forskningsgrupper, der er delt  i to forskellige laboratoriemiljøer: Laboratorium for Proteinkemi og Laboratorium for Cellulær Aldring.

Laboratoriet for Proteinkemi består af forskningsgrupper ledet af Jan Trige Rasmussen, Christian Würtz Heegaard, Torben Ellebæk Petersen og Esben Skipper Sørensen. Disse grupper arbejder med karakterisering og udnyttelse af bioaktive mælkekomponenter og deres indvirkning på forskellige fysiologiske tilstande såsom effekter på immunsystemet, kolesterolstofskifte, kræft, diabetes og andre livsstilssygdomme.

Laboratoriet for Cellulær Aldring består  af en forskningsgruppe ledet af Suresh Rattan. Gruppen arbejder med cellulære aldringsprocesser hos mennesker og på at teste faktorer, der har indflydelse på disse, herunder effekten af bioaktive fødevarekomponenter.

For en mere detaljeret beskrivelse af forskningsgrupperne og deres projekter henvises til websiderne for de enkelte gruppeledere (se nedenfor).

Sektionskoordinator

Esben Skipper Sørensen

Lektor
M
H bygn. 3133, 219
P +4587155461
P +4520270979

Gruppeledere



Suresh Rattan

Lektor
M
H bygn. 3135, 207
P +4587155436
P +4528992496