AIAS-COFUND (Marie Curie) Fellowships

Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) AIAS-COFUND Fellowships are available for talented researchers. The scheme is co-funded by Aarhus University's Research Foundation and the European Union’s 7th Framework Programme under grant agreement no 609033 and provides research opportunities for the most talented researchers from around the world.

Bjørn Panyella Pedersen

Bjørn Panyella Pedersen

AIAS Cofund Junior Fellow

Projekt: Mekanismer bag kolesterol og sukkeroptag

Bjørn Panyella Pedersens forskning er fokuseret på to aspekter af menneskers fødevareoptag. For det første vil Bjørn og hans nye forskningsgruppe ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik undersøge, hvordan kroppen optager kolesterol fra tyndtarmen. Kolesterol i store mængder kan lede til hjertekarsygdomme, men kolesterol er absolut essentielt for en velfungerende krop i moderate mængder. Kolesterol optages i tyndtarmen til kroppens kredsløb ved hjælp af et protein kaldet NPC1L1.