Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris

P +4587155508
P +4528992295

Poul Nissen modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2010

for sin banebrydende celleforskning med terapeutisk potientiale

Rektor Willy Munck (tv.) overrakte 28. maj 1956 Carl Holst-Knudsen en adresse, hvis indhold han umiddelbart forinden havde læst op for de forsamlede honoratiores i Aarhus Universitets aula.

Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris blev indstiftet den 28. maj 1956 i anledning af landsretssagfører Carl Holst-Knudsens 70-års fødselsdag, hvor han fratrådte som formand for bestyrelsen for det dengang selvejende Aarhus Universitet.

Prisen blev uddelt første gang i 1958 og har siden - så vidt muligt - været uddelt den 28. maj. Oprindelig var prisen på 10.000 kr., men er i dag vokset til 100.000 kr.

Prisen uddeles uden ansøgning som hædersgave til en dansk forsker, der fortrinsvis arbejder eller har arbejdet i tilknytning til Aarhus Universitet, og som er inde i et videnskabeligt arbejde og derunder har fremlagt et eller flere betydelige resultater, der giver løfter for det fremtidige arbejde.

Prisen kan kun gives én gang til samme person.