Erhvervssamarbejde

Flere forskere ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik har gennem mange år arbejdet sammen med erhvervslivet om forskellige forskningsprojekter - dels ved etablering af et konkret forskningssamarbejde og dels ved ansættelse af en erhvervs-ph.d.-studerende. En del af disse projekter kan ses nedenfor. Her kan du ligeledes få gode råd, hvis du som firma ønsker at indgå et samarbejde med en eller flere af instituttets forskningsgrupper.

Flere eksempler på instituttets samarbejde med erhvervslivet

Henrik Brinch-Pedersen har fået en bevilling fra Innovationsfonden på 12,3 mio. kr. til at udvikle metoder, der kan fremskaffe større mængder af naturlige farvestofer i sorte gulerødder. Foto: Charlotte Hamann Knudsen.
For at imødekomme den stigende efterspørgsel efter naturlige farvestoffer i fødevarer vil forskerholdet forsøge at øge mængden af det naturlige farvestof anthocyanin i sorte gulerødder. Foto: Bjarne Jørnsgaard, Chr Hansen.

15.01.2015 | Bevilling, Videnudveksling

Gulerødder skal farve fremtidens fødevarer

En række syntetiske farvestoffer i fødevarer har vist sig at kunne have uønskede bivirkninger hos specielt børn. Siden 2010 har EU krævet, at udvalgte syntetiske farvestoffer mærkes, og der er på verdensplan en stor efterspørgsel efter naturlige fødevarefarver. Projektet NEWPLAN skal over de næste fire år udvikle metoder, der kan udvinde farvestof…

Anders Olsen har fået 10 mio. kr. fra Innovationsfonden til at opklare, hvorfor nogle bakterier er sunde og nogle skadelige. Foto: Lisbeth Heilesen.
Forskerne bruger den simple og populære rundorm, <em>C. elegans</em>. Den er på grund af dens størrelse, 1,2 mm, og en meget kort generationstid, blot 3 dage, ekstremt velegnet til denne type studier.

15.01.2015 | Bevilling, Videnudveksling

Orme skal forklare bakteriers helbredseffekt

Et forskningssamarbejde mellem Aarhus Universitet, Statens Serum Institut og DuPont skal opklare, hvorfor nogle bakterier er sunde og nogle skadelige. En 1,2 mm lang orm, der lever af bakterier, skal være med til at give svarene. Innovationsfonden investerer 10 millioner kroner i projektet med en bevilling til Anders Olsen.

Aarhus Universitet ser det som sin naturlige opgave, at forskningen også bidrager til løsningerne af samfundets udfordringer. Nationale som globale. Det kræver, at fagligheder mødes og samarbejder på tværs af forskningsdiscipliner.

22.09.2014 | Forskning, Videnudveksling

Moderne genteknologi bidrager til at sikre fremtidens fødevarer

Genomisk selektion har revolutioneret dansk husdyravl. Nu står forskerne fra AU på tærsklen til også at udnytte detaljerede analyser af genomet i planteavlen. Det er vigtige skridt, når det drejer sig om at sikre en bæredygtig forsyning af fødevarer til fremtidens ni milliarder mennesker.

Dybe rødder hjælper afgrøder med at skaffe vand og næringsstoffer. Ved hjælp af nye genteknologier vil forskere udvikle afgrøder med dybere rødder. Foto: Colourbox

10.06.2014 | Offentligheden / Pressen, Videnudveksling

Dybe rødder er roden til alt godt

Forskere vil udvikle afgrøder, der ved hjælp af dybe rødder er bedre til at optage vand og næringsstoffer. Det vil gøre planterne mere robuste og i bedre stand til at klare klimaforandringernes forventede effekter på vejret samt sikre bedre vækst og større udbytte.

Viser resultater 21 til 24 ud af 34

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Nuværende samarbejdspartnere

Her kan du se eksempler på, hvilke firmaer instituttet allerede har samarbejde med.

Se også Myndighedsbetjening, hvor instituttets forskere  udfører rådgivningsopgaver for ministerier og offentlige styrelser.

Erhvervs PhD

En ErhvervsPhD er et treårigt erhvervsrettet forskningsprojekt og en ph.d.-uddannelse, der gennemføres i samarbejde mellem en virksomhed, en ErhvervsPhD-kandidat og et universitet. 

Læs mere op Innonvationsfondens hjemmeside.

Oversigt over de seneste års ph.d.-afhandlinger ved instituttet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til erhvervssamarbejde med Institut for Molekylærbiologi og Genetik, så er du velkommen til at kontakte formanden for Erhvervsudvalget:

Esben Skipper Sørensen

LektorInstitut for Molekylærbiologi og Genetik - Molekylær Ernæring
M
H bygn. 3133, 219
P +4587155461
P +4520270979

Du er også velkommen til at kontakte den enkelte forsker, hvis du ønsker at indgå er et samarbejde.