Erhvervssamarbejde

Flere forskere ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik har gennem mange år arbejdet sammen med erhvervslivet om forskellige forskningsprojekter - dels ved etablering af et konkret forskningssamarbejde og dels ved ansættelse af en erhvervs-ph.d.-studerende. En del af disse projekter kan ses nedenfor. Her kan du ligeledes få gode råd, hvis du som firma ønsker at indgå et samarbejde med en eller flere af instituttets forskningsgrupper.

Flere eksempler på instituttets samarbejde med erhvervslivet

Nye genteknologier tages i brug for at gøre dansk maltbyg endnu bedre. Foto: Colourbox

10.06.2014 | Offentligheden / Pressen, Videnudveksling

Øl i verdensklasse ved hjælp af nye avlsmetoder

Nye genetiske teknologier har revolutioneret husdyravlen. Nu bruges de samme teknologier og modeller til at gøre dansk maltbyg endnu bedre.

Avlsarbejdet med Jersey og rødt malkekvæg i Danmark, Sverige og Finland kan blive mere effektivt med et nyt genomics værktøj. Foto: Janne Hansen (Foto: Janne Hansen)

06.03.2014 | Bevilling, Videnudveksling

Nordiske malkekvægracer får genetisk løft

Den lille størrelse af bestandene af Jersey og rødtmalkekvæg i de nordiske lande giver udfordringer, når der anvendes genomisk selektion for at øge avlsfremgangen. Et nyt forskningsprojekt har til formål at forbedre dette, hvilket vil gavne dyrenes sundhed, velfærd og produktion.

Seniorforsker Mogens R. Duch har fået 5 mio. kr. til at udvikle nogle nye og effektive vacciner, som vil kunne danne grundlag for en ny platformsteknologi til produktion af vacciner imod en bred vifte af humane virale patogener (Foto: Lisbeth Heilesen)

19.12.2013 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Forskere sigter mod at udvikle en ny og effektiv vaccine mod SARS

Seniorforsker Mogens Duch har fået 5 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion til at udvinde vacciner mod en bred vifte af virussygdomme som fx SARS.

Lektor Simona Radutoiu har fået en bevilling på 15,2 mio. kr. fra Det Strategiske Forskningsråd til at bekæmpe svamp i byg. Postdoc Svend Secher Dam (th) er kollega og samarbejdspartner på projektet (Foto: Lisbeth Heilesen)
Tidligt stadie af angreb af Ramularia bladplet på bygplante (Foto: Neil Havis)
Senere stadie af angreb af Ramularia bladplet på bygplante (Foto: Neil Havis)

16.12.2013 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Udvikling af værktøjer til bekæmpelse af svamp i byg

Svampeangreb på bygafgrøden kan forårsage lavere høstudbytte grundet sygdommen bladplet. Et dansk-skotsk forskerhold vil nu udvikle værktøjer, der kan bruges til forædling af resistente bygsorter og en tidlig diagnosticering af sygdomsudbrud, så sygdommen kan reduceres eller elimineres. Det Strategiske Forskningsråd har netop bevilget lektor…

Viser resultater 25 til 28 ud af 34

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Nuværende samarbejdspartnere

Her kan du se eksempler på, hvilke firmaer instituttet allerede har samarbejde med.

Se også Myndighedsbetjening, hvor instituttets forskere  udfører rådgivningsopgaver for ministerier og offentlige styrelser.

Erhvervs PhD

En ErhvervsPhD er et treårigt erhvervsrettet forskningsprojekt og en ph.d.-uddannelse, der gennemføres i samarbejde mellem en virksomhed, en ErhvervsPhD-kandidat og et universitet. 

Læs mere op Innonvationsfondens hjemmeside.

Oversigt over de seneste års ph.d.-forsvar ved instituttet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til erhvervssamarbejde med Institut for Molekylærbiologi og Genetik, så er du velkommen til at kontakte formanden for Erhvervsudvalget:

Esben Skipper Sørensen

ProfessorInstitut for Molekylærbiologi og Genetik - Molekylær Ernæring

Du er også velkommen til at kontakte den enkelte forsker, hvis du ønsker at indgå er et samarbejde.

Mere information

Få mere information om ph.d.-modeller og finansiering.

Gå til Science and Technology's hjemmeside