Jannik Nedergaard Pedersen: Mælkeproteiner skal afhjælpe D-vitaminmangel
Ph.d.-forsvar, torsdag den 21. september 2017. Jannik Nedergaard Pedersen.
Mangel på D-vitamin er et problem over hele verden og kan have alvorlige konsekvenser, hvis det ikke adresseres. I løbet af sine ph.d.-studier undersøgte Jannik Nedergaard Pedersen, hvordan forskellige proteiner fra mælk kan bruges til at forbedre tilgængeligheden af D-vitamin i fødevarer. Ved hjælp af protein og fedtsyre blev nye måder undersøgt til at forbedre stabiliteten af D-vitamin.
De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af, hvordan protein kan bruges til at forbedre tilgængeligheden af vitaminer i fødevarer. Desuden blev strukturer og molekylære egenskaber af forskellige opløsninger karakteriseret for bedre at forstå, i hvilke andre sammenhænge de kunne være anvendelige.
Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.
Dette resume er udarbejdet af den ph.d.-studerende.
Tid: Torsdag den 21. september 2017 kl. 13.15
Sted: Bygning 1593, lokale 012, Auditoriet, iNANO-huset, Gustav Wieds Vej 14, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C
Afhandlingens titel: Use and abuse of liprotides: complexes between lipids and partially denatured proteins
Kontaktinfo: Jannik Nedergaard Pedersen, e-mail: Jannik@inano.au.dk, tlf.: 4034 4276
Bedømmelsesudvalg:
Professor Peter Westh, Department of Science and Environment, Roskilde Universitet
Lektor Luciano Galantini, Department of Chemistry, University La Sapienza, Rome, Italien
Lektor Ken Howard (formand), iNANO, Aarhus Universitet
Hovedvejleder:
Professor Daniel Otzen, iNANO og Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet
Sprog: Ph.d.-afhandlingen forsvares på engelsk
Forsvaret er offentligt.
Afhandlingen ligger til gennemsyn hos Graduate School of Science and Technology/GSST, Ny Munkegade 120, bygning 1520, lokale 128-134, 8000 Aarhus C.