Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyheder

Lektor Ditlev E. Brodersen modtager en bevilling på 5 mio. kr. fra AU IDEAS til et pilotcenter, der skal forske i mega-enzymer. Forskningen vil kunne danne basis for udviklingen af nye lægemidler. Foto: Lisbeth Heilesen

22.12.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Stor bevilling til forskning i mega-enzymer

Ditlev E. Brodersen modtager en bevilling på 5 mio. kr. fra AU IDEAS til et pilotcenter, der skal forske i mega-enzymer. Forskningen vil kunne danne basis for udviklingen af nye lægemidler.

Pia Møller Martensen modtager en projektudviklingsbevilling fra AU IDEAS til at undersøge sammenhængen mellem fertilitet og sygdommen endometriose. Foto: Lisbeth Heilesen

21.12.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Bevilling til undersøgelse af sammenhæng mellem fertilitet og sygdommen endometriose

Pia Møller Martensen modtager en etårig bevilling på 500.000 kr. fra AU IDEAS til projektudvikling, der skal forske i kvinders nedsatte fertilitet forårsaget af sygdommen endometriose. Endometriose er en smertefuld, kronisk sygdom, der opstår, når væv, der ligner livmoderslimhinden, findes uden for livmoderen.

Nick Stub Laursen er i øjeblikket udstationeret to år ved The Scripps Research Institute i Californien i forbindelse med sine studier i influenzavaccine.

20.12.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Forsker i influenzavaccine tildelt ung eliteforskerpris

Postdoc Nick Stub Laursen er tildelt en pris som Ung Eliteforsker af Det Frie Forskningsråd til at udvikle en universal influenzavaccine, så man ikke hvert år skal vaccineres med en ny vaccine.

Jan Lassen er udpeget til Ung Eliteforsker af Det Frie Forskningsråd til at sikre en lavere metan-emission hos malkekvæg. Foto: Søren Tobberup Hansen

19.12.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Forsker i kvantitativ genetik modtager ung eliteforskerpris

Postdoc Jan Lassen, der forsker i kvantitativ genetik og skal sikre lavere metan-emission hos malkekvæg, er udpeget til Ung Eliteforsker af Det Frie Forskningsråd.