Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyheder

Tre af de danske forskerne (fra venstre: Jørgen Kjems, Shan Gao og Jesper Bramsen) bag den nye, enkle og ikke-invasive metode til at diagnosticere kræft i mundhulen på et tidligt stadium. Klik foto for stor udgave. Foto: Lisbeth Heilesen
En beskrivelse af de forskellige skridt i den nye metode til at diagnosticere kræft på et tidligt stadium. Næste skridt bliver nu at udvikle et kit til klinisk brug. Klik figur for stor udgave. Figur: Shan Gao

30.11.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Ny metode til tidlig diagnosticering af kræft i mundhulen

En forskergruppe fra Aarhus Universitet har sammen med forskere fra Australien og Norge fundet en ny, enkel og ikke-invasiv metode til at diagnosticere kræft i mundhulen på et tidligt stadium, hvilket er et af de vigtigste parametre for en vellykket behandling af kræft.

Det danske vinderhold "Danish Nano Artist" består af, fra venstre mod højre: Anders Okholm, Ebbe Sloth Andersen, Rasmus Schøler Sørensen, Steffen Lynge Sparvath, Irene Maria Hansen, Hans Christian Høiberg, Mie Elholm Birkbak, Mette Jepsen og Jens Vogensen Biasevich.
På billedet ses fra venstre mod højre: Jens Vogensen Biasevich, Irene Maria Hansen, Mie Elholm Birkbak, Steffen Lynge Sparvath og Hans Christian Høiberg.

14.11.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

iNANO-studerende vinder konkurrence i biodesign på Harvard University

Fem bachelorstuderende fra iNANO, Aarhus Universitet, tog førstepladsen i den internationale konkurrence, BIOMOD, på Harvard University med designet af en ny type nanomedicin.

Ole Jensen Hamming. Foto: Lisbeth Heilesen

11.11.2011 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

International pris til Ole Jensen Hamming

Postdoc Ole Jensen Hamming fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik har modtaget "The Milstein Young Investigator Award" for sin forskning i det medfødte immunforsvar.