Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyheder

De forskellige led af firbenets hale (Foto: Jan Enghild)
A) Firbenets frigjorte halestump set fra siden. Billedet viser de kileformede strukturer. B) Zoom på en af disse strukturer. C) Den del af halestumpen, der forbliver på dyret. Hullerne, der ses lige under overfalden, passer med de kileformede strukturer, som ses på A) (Figur: Kristian W. Sanggaard)

21.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Hvordan taber et firben halen?

Dette spørgsmål har forskere fra Aarhus Universitet nu under stor international opmærksomhed fundet svaret på.

Christian Bendixen

17.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Den gode ost ligger i generne

Ikke alle køer er lige gode til at producere mælk, der egner sig til osteproduktion. Forskere er tæt på sporet af de specifikke gener, der koder for mælk med god ostningsevne.

Tinna V. Stevnsner har fået penge til at studere, hvorledes vi sikrer, at de kognitive funktioner - såsom hukommelsen - bevares med alderen (foto: Lisbeth Heilesen).

12.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Vi lever længere, men har vi det godt?

Den danske befolkning bliver ældre og ældre, og bevarelse af de kognitive funktioner hos ældre – såsom hukommelse – er vigtig for opretholdelsen af deres livskvalitet, især da der endnu ikke er nogen effektiv behandling mod eller hjælpemidler til at kompensere for tabet af intellektuel kapacitet. Så hvordan sikrer vi os, at de kognitive funktioner…

Sir John B. Gurdon holder foredrag på Aarhus Universitet mandag d. 17. december 2012.

07.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Nobelpristager gør holdt i Aarhus

I næste uge modtager Sir John B. Gurdon fra Cambridge University nobelprisen i fysiologi eller medicin. Efter sin rundtur i Sverige gør han på vejen hjem et holdt på Aarhus Universitet, hvor han mandag d. 17. december 2012 præsenterer sit Nobel foredrag.

Suresh Rattan

06.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Suresh Rattan tildelt honorary visiting professorship i Tjekkiet

Suresh Rattan, ph.d., dr.scient. har fået tildelt et honorary visiting professorship ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, Palacky University i Olomouc i Tjekkiet for en periode på fire år.

03.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Millioner til projekter på MBG

Det Strategiske Forskningsråd har givet tre store bevillinger - ud af i alt ni bevillinger - til medarbejdere på Institut for Molekylærbiologi og Genetik Hele syv ud af ni projekter, som har modtaget støtte fra Det Strategiske Forskningsråds programkomité for sundhed, fødevarer og velfærd, har forskere fra Aarhus Universitet som deltagere. Rådet…

Foto: Colorbox

03.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Mælk hjælper på hukommelsen

Forskere ved Aarhus Universitet arbejder på at skabe et mælkebaseret produkt, der sikrer en god optagelse af vitamin B12. Især ældre risikerer at mangle vitaminet, og det kan blandt andet gå ud over hukommelsen.