21.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Dette spørgsmål har forskere fra Aarhus Universitet nu under stor international opmærksomhed fundet svaret på.
17.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Ikke alle køer er lige gode til at producere mælk, der egner sig til osteproduktion. Forskere er tæt på sporet af de specifikke gener, der koder for mælk med god ostningsevne.
12.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Den danske befolkning bliver ældre og ældre, og bevarelse af de kognitive funktioner hos ældre – såsom hukommelse – er vigtig for opretholdelsen af deres livskvalitet, især da der endnu ikke er nogen effektiv behandling mod eller hjælpemidler til at kompensere for tabet af intellektuel kapacitet. Så hvordan sikrer vi os, at de kognitive funktioner…
07.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
I næste uge modtager Sir John B. Gurdon fra Cambridge University nobelprisen i fysiologi eller medicin. Efter sin rundtur i Sverige gør han på vejen hjem et holdt på Aarhus Universitet, hvor han mandag d. 17. december 2012 præsenterer sit Nobel foredrag.
06.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Suresh Rattan, ph.d., dr.scient. har fået tildelt et honorary visiting professorship ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, Palacky University i Olomouc i Tjekkiet for en periode på fire år.
03.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Det Strategiske Forskningsråd har givet tre store bevillinger - ud af i alt ni bevillinger - til medarbejdere på Institut for Molekylærbiologi og Genetik Hele syv ud af ni projekter, som har modtaget støtte fra Det Strategiske Forskningsråds programkomité for sundhed, fødevarer og velfærd, har forskere fra Aarhus Universitet som deltagere. Rådet…
03.12.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik
Forskere ved Aarhus Universitet arbejder på at skabe et mælkebaseret produkt, der sikrer en god optagelse af vitamin B12. Især ældre risikerer at mangle vitaminet, og det kan blandt andet gå ud over hukommelsen.