Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyheder

Edderkoppespind kan blive meget nyttigt for mennesker - vi skal bare lige aflure dem fidusen. Foto: Colourbox
Daniel Otzen har sammen med et internationalt forskerhold skabt indblik i, hvordan proteinerne i edderkoppens silkekirtel finder sammen til de stærke tråde. Foto: Lisbeth Heilesen

24.02.2014 | Offentligheden / Pressen

Surt spind fra edderkopper

Daniel Otzen fra iNANO-MBG har sammen med et internationalt forskerhold bragt os tættere på den færdige opskrift på edderkoppespind: den flydende proteinmasse i edderkoppens bagkrop bliver gradvist surere på sin vej mod spindevorterne.

Kernerne fra den genmodificeret byg høstes manuelt med en saks, hvorefter alt andet plantemateriale end aksene samles i containere og sendes til afbrænding. Efter høsten sprøjtes marken med Roundup for at dræbe alle kimplanter der fremspirer fra spildte frø. Foto: Inger Holme

24.02.2014 | Offentligheden / Pressen

Forædling og genteknologi skal gå hånd i hånd

Mennesker, miljø og husdyr kan få gavn af korn, der fremavles til at indeholde højere mængder af enzymet fytase, som øger tilgængeligheden af fosfat og andre mineraler. Traditionel planteforædling kan ikke stå alene, men kan med fordel kombineres med den såkaldt cisgenese.

Daniel Otzen (tv) modtager sammen med fire andre forskere EliteForsk-prisen af HKH Kronprinsesse Mary og Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (Foto: Forskningsstyrelsen)
Daniel Otzen kigger på FTIR-spektre af fibriller i proteinet alfa-synuclein sammen med studerende (Foto: Martin Kurnik)
Bakterie med fibriller (Foto: Gunna Kristiansen; farverne er ”lagt på”)

06.02.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Origami på molekylært plan

Professor Daniel Otzen modtager EliteForsk-prisen for sit bidrag til forståelsen og betydningen af proteiners opførsel med særligt henblik på foldning.