Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyheder

Rasmus Pihl modtager et Novo Nordisk Scholarship til at fuldføre sit specialestudium. 
Derudover har Rasmus Pihl modtaget Dronning Margrethe II's Rejselegat til et studieophold ved Princeton University i professor Muirs laboratorium, hvor han ses med gruppen (bagerste række, nr. 6 fra venstre)  (Foto: C. Todd Reichart, Princeton University, Department of Chemistry). Klik foto for større udgave.

20.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Rasmus Pihl modtager Novo Nordisk Scholarship

Rasmus Pihl er blevet tildelt et Novo Nordisk Scholarship, der giver ham økonomisk støtte under hans specialeprojekt, som udføres under vejledning af professor Poul Nissen og forskningsstipendiat Hanne Poulsen ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik. Stipendiet giver udvalgte, dygtige studerende tid til at hellige sig deres speciale på fuld…

De tre prismodtagere med Kirke- og Ligestillingsminister Manu Sareen, fra venstre: Signe Normand, Alicia Lundby og Anne-Marie Lund Winther (Foto: L’Oréal)
Anne-Marie Lund Winther (Foto: Stine Heilman, L’Oréal)

16.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Pris for forskning i kalciumpumpens betydning for hjertet

Erhvervspostdoc Anne-Marie Lund Winther, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet modtager L’Oréals og UNESCO’s For Women in Science-prisen for sin forskning i kalciumbalancens betydning for muskelsammentrækninger – med særligt henblik på hjertet.

En øget indsats i forædling af planter og dyr er en af de metoder, der skal anvendes for at sikre mad nok til alle. Foto: Janne Hansen

09.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Mere mad pr. hektar

Vi skal udnytte jordens ressourcer endnu bedre for at skaffe mad nok til alle. Blandt andet skal vi forædle os frem til større udbytter pr. hektar. Der er også behov for at reducere madspild og sætte bremserne i befolkningstilvæksten, hvis vi skal sikre mad til alle på en bæredygtig måde. AU-forskere er leveringsdygtige i meget af den viden, der…

Cecilie Skeby har modtaget et Novo Scholarship til at fuldføre sit specialestudium.

09.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Novo Scholarship til specialestuderende

Cecilie Skeby, der er specialestudeende hos Jørgen Kjems, har modtaget et Novo Scholarship.

Høj mælkeydelse hos køer er tit forbundet med dårligere frugtbarhed. Forskere har nu fundet en gensekvens, der påvirker sammenhænget. Foto: Colourbox

06.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Vigtig mutation opdaget i malkekvæg

Forskere har opdaget en mutation med et indbygget dilemma for avlere af malkekvæg. En slettet gensekvens har en positiv effekt på mælkeydelse, men kan være dødelig for kalvefostrene.

Ny genetisk teknologi har de seneste fem år skabt en revolution i dansk landbrug. Produktionen er steget, køerne er blevet sundere, og teknologien kan udbredes og skaffe mere klimavenlig mad til klodens mange indbyggere (Foto: Linda Søndergaard Sørensen)
Bernt Guldbrandtsen

02.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

DNA-teknologi kan redde fremtidens mad

Ny genetisk teknologi har de seneste fem år skabt en revolution i dansk landbrug. Produktionen er steget, køerne er blevet sundere, og teknologien kan udbredes og skaffe mere klimavenlig mad til klodens mange indbyggere.