26.06.2015 | Forskning
Nye forskningsresultater kortlægger funktionen af et protein, der spiller en vigtig rolle i nerveceller. Yderligere undersøgelser af mekanismen kan føre til en forståelse af, hvordan skader på nerveceller opstår, når proteinet er muteret.
22.06.2015 | Forskning
Nye forskningsresultater viser, at bælgplanter selektivt regulerer symbiotiske (gavnlige) og endofytiske (ikke-patogene) bakteriers adgang til rodknolde. Dette giver et solidt grundlag for at identificere og udvælge gavnlige endofytiske bakterier sammen med meget effektive kvælstofbindende knoldbakterier til anvendelse som biogødning i bæredygtigt…
22.06.2015 | Priser
ST uddeler hvert år i juni måned seks priser til personer ved fakultetet, der har gjort en stor indsats – generelt og i året, der er gået - og Bjørne Panyella fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik modtager ST Science Award.
10.06.2015 | Bevilling
Rune Hartmann, Gregers Rom Andersen, Claus Oxvig, Daniel Otzen, Lene Niemann Nejsum, Esben Skipper Sørensen, Jørgen Kjems og Ebbe Sloth Andersen har alle modtaget millionbevillinger fra Det Frie Forskningsråd.
09.06.2015 | Forskning
Aarhus-forskere står bag den mest detaljerede beskrivelse af, hvordan membranprotein folder. Det giver ny viden om membranproteinernes forunderlige verden.
09.06.2015 | Bevilling
Adjunkt Bjørn Panyella Pedersen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, er blevet tildelt det meget prestigefyldte ”Early Career Grant” fra DuPont.
03.06.2015 | Bevilling
I et tværfagligt samarbejde omfattende molekylærbiologisk grundforskning og kliniske forsøg vil danske og indiske forskere søge en forklaring på, hvorfor vitamin B12 optages mere effektivt fra mælk sammenlignet med ækvivalente mængder B12 i andre fødevarer. I samarbejde med Arla Foods Ingredients Group P/S og NGO’en The Global Alliance for…
02.06.2015 | Navne
Erik Østergaard Jensen, 58 år, er blevet ansat i endnu en periode som leder for Institut for Molekylærbiologi og Genetik, der med godt 600 studerende på forskellige niveauer og 315 ansatte, er et af de største på Aarhus Universitet.
02.06.2015 | Navne
DANDRITEs målsætning om at ansætte fem topforskere som gruppeledere er netop blevet en realitet med ansættelsen af Sadegh Nabavi, der bl.a. forsker i, hvordan en hukommelse skabes, hvordan den kan slettes og derefter igen kan kaldes frem.