Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Students win the hearts of the audience

A team of Aarhus students – Nano Creators – won the Audience Choice Award for their Bachelor’s project at Harvard University’s bio-molecular design competition. The Nano Creators combined good research with creative communication.

2013.11.20 | Anne-Mette Siem

The Nano Creators study Nanoscience, Molecular Biology or Chemistry at Aarhus University. The team consists of Ane Helene Langvad Andreassen, Minh Lon Lu, Caroline Filippa Langfeldt Knabe, Malthe Hansen-Bruun, Mikkel Bach Skovsgaard, Nadia Nasser Petersen, Veronica Liv Andersen and Julie Stokkebro Schmøkel.

Nano Creators with their prize at Harvard. (Copyright BIOMOD)

The world’s most talented nanotechnology students (students studying Nanoscience, Molecular Biology or Chemistry) compete each year in the International Bio-Molecular Design Competition (BIOMOD) at Harvard University. The students design bio-molecular projects and present their results in competition with each other in a creative and communicative way.

Read more (in Danish only) below. For contact details in English, go to the bottom of the page.

Og den kreative formidling med et glimt i øjet har i år været med til at sikre at Nano Creators fra Aarhus Universitet løb af med både publikumsprisen og prisen for bedste præsentation.

”Det var en fantastisk oplevelse at præsentere vores fælles bachelorprojekt og utrolig dejligt, at vi endte med at blive præmieret for vores formidling, samtidigt med at publikum syntes, vi var de bedste”, siger Ane Andreassen, der er en af de otte studerende, der netop er vendt hjem fra Boston.

Målrettet medicin i nanostørrelse

Holdets projekt handler om, hvordan man kan skabe nanomedicin, der virker som et målrettet våben mod kræft. De studerende har designet en serveringsbakke med låg, der skal bruges til at servere en giftig cocktail specifikt mod de farlige kræftceller, der forårsager metastaser. Holdet har fremstillet serveringsbakken ved hjælp af DNA-origami metoden, og har produceret de giftige kemiske og biologiske cocktails i laboratoriet, men nåede ikke i hus med det endelige kræft-detektor system, der viste sig at være vanskeligt at fremstille.

Ved konkurrencen præsenterede de deres målrettede medicin i bedste James Bond-stil, hvor kræften var skurken og medicinen var 007s ultimative våben, udviklet af de geniale folk i Qs laboratorium.

Bachelorprojekt med perspektiv

De studerende er ikke kommet sovende til deres sejr. Nano Creators har lavet deres forskning i tre forskellige laboratorier ved Center for DNA nanoteknologi. Her har de studerende, der kommer fra tre forskellige fag, mødtes for at lave et alternativt bachelorprojekt med teamarbejde og tværfaglighed i højsædet. I gennem et år er projektet gået hele vejen fra brainstorm og idé, over laboratoriearbejde og bachelorrapport for til slut at munde ud i præsentationen af deres arbejde på wiki, video og ved en mundtlig præsentation på Harvard.

”Alt dette er på sin vis hvad forskning udgør. Det er spændende, at vi allerede på bachelorniveau har fået lov til at udforske den verden, og jeg er vild med det!”, siger Malthe Hansen-Bruhn.

”Først og fremmest stort tillykke til de studerende. De har tydeligvis arbejdet hårdt for at nå dette mål, og at blive hædret foran så mange andre dygtige, engagerede studerende, som alle er i international topklasse, er ekstremt flot. Det viser, at de største talenter, vi har på Aarhus Universitet, gerne vil udfordres mere end de bliver i øjeblikket – og at de har evner og ressourcer til at tage udfordringen op” siger iNANOs centerleder professor Troels Skrydstrup.

Holdet bag Nano Creators læser nanoscience, molekylærbiologi eller kemi på Aarhus Universitet. Det består af Ane Helene Langvad Andreassen, Minh Lon Lu, Caroline Filippa Langfeldt Knabe, Malthe Hansen-Bruun, Mikkel Bach Skovsgaard, Nadia Nasser Petersen, Veronica Liv Andersen og Julie Stokkebro Schmøkel.

The Grand Prize at BIOMOD went to the German team – DNA Diamonds.

See the Nano Creators’ project on BIOMOD’s website.

This is not the first time that Aarhus University students have done well at Harvard. The Danish Nano Artists won the Grand Prize in 2011. See their project here.


For more information, please contact

Student Malthe Hansen-Bruun
Member of Nano Creators
+45 2053 1985

Student Ane Helene Langvad Andreassen
Member of Nano Creators
+45 5128 2738

Assistant Professor Ebbe Sloth Andersen
Interdisciplinary Nanoscience Centre (iNANO)
Department of Molecular Biology and Genetics, Aarhus University, Denmark
+45 8715 6746/4117 8619 - esa@inano.au.dk

Professor Kurt Gothelf
Interdisciplinary Nanoscience Centre (iNANO)
Department of Chemistry, Aarhus University, Denmark
+45 8715 5952/6020 2725 - kvg@chem.au.dk

Professor Jørgen Kjems
Interdisciplinary Nanoscience Centre (iNANO)
Department of Molecular Biology and Genetics, Aarhus University, Denmark
+45 8715 5494/2899 2086 - jk@mb.au.dk

Public / media, Department of Molecular Biology and Genetics