Stor-skala genomisk avlsværdi-beregning for svin

Titel: Stor-skala genomisk avlsværdi-beregning for svin

Bevillingsgiver: Svineafgifsfonden

AU projektleder: Seniorforsker Ole Fredslund Christensen, Institut for Molekylær Biologi og Genetik, Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning

Projektperiode:  1. januar -31. december 2020

Bevilling: 893.000 kr.

Projektbeskrivelse:

Projektet skal fremme en mere lønsom og bæredygtig svineproduktion ved bedre udnyttelse af genomisk information til skabe avlsfremgang for egenskaberne i avlsmålet (produktivitet og bæredygtighed)

Projektets mål (hvordan opnås formål): Udvikle og implementere metoder til beregning af mere sikre genomiske avlsværdital når mange dyr er genotypet. Mere sikre avlsværdital giver større avlsfremgang.

Resultater fra projektet vil blive offentliggjort i internationale videnskabelige tidsskrifter. Implementering af metoder vil ske i software DMU, som frit kan anvendes til ikke-kommercielle formål. Der forventes leverancer i 2021 og 2022