Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheds- og arrangementsarkiv

Nyhedsarkiv

Foto: Jette Odgaard Villemoes

16.10.2019 | Forskning

Nye forædlingsmetoder for byg og hvede giver højt udbytte, bedre sygdomsresistens og høj kornkvalitet

Ny forskning viser, at genomisk selektion er særdeles effektivt i forædlingen af byg og hvede.

09.10.2019 | Forskning

Ny viden er afgørende for udviklingen af skræddersyet medicin

Et studie af bananfluer har givet forskere fra Center for Kvantitativ Genomforskning på Aarhus Universitet og deres samarbejdspartnere på Aalborg Universitet ny viden om, hvordan kortlægning af gener også kan bruges til at forudsige respons på en given behandling og dermed mulighed for skræddersyet medicin.

Foto: Lars Kruse

27.02.2019 | Forskning

Både klima og økonomi kan være vindere

Seniorforsker ved QGG, Peter Løvendahl, er hovedforfatter på en videnskabelig artikel der konkluderer, at kvægavlere ved hjælp af billige målemetoder med høj kapacitet kan reducere mængden af drivhusgas, som deres køer udleder via deres bøvser, samtidig med, at køernes fodereffektivitet forbedres.

Foto: Pixabay.com

17.12.2018 | Forskning

Methan fra kobøvser kan reduceres via to fronter

En kombination af koens egen genetik og strategier, der er målrettet ændringer i hendes vomflora, kan bidrage til at reducere udledningen af methan mere effektivt, end hvis der blot selekteres for køer, der udleder mindre methan.

07.12.2018 | Bevilling

Millionpotentiale i bedre udnyttelse af krydsningsavl af malkekvæg

Forskningsprojektet DairyCross, der netop har modtaget en stor bevilling fra GUDP, har et klart mål om at øge andelen af danske krydsningskøer fra 10 til 50 procent i 2025. (Ekstern artikel)

Grafisk illustration af de tre mekanismer, der antages at bidrage til årsagen til variation i medicins virkning hos patienter. Mekanisme 1: En gruppe genetiske varianter tilknyttet en sygdom er afgørende for risikoen for at udvikle sygdommen, og patientens reaktion på den medicinske behandling varierer fra tilfælde til tilfælde som en konsekvens af genetisk variation i gener i eksempelvis stofskifteveje. Som følge heraf varierer tempoet og mængden, ved hvilken kroppen optager medicin, fra tilfælde til tilfælde. Det fører til variation i medicinens virkning. Derfor er sygdoms- og medicinvirkningsfænotyperne reelt set to genetiske egenskaber, der ikke er sammenhængende. Mekanisme 2: Variabiliteten i medicinvirkningen er en konsekvens af variabilitet i sygdommen selv, det vil sige der er sygdomsheterogenitet blandt tilfældene, og det resulterer i forskelle i behandlingens virkning. Sygdommens heterogenitet er ikke et resultat af genetisk variation blandt tilfældene, men er forårsaget af forskellige valg af livsstil, forskellige miljøpåvirkninger og forskellige genetiske risici for beslægtede sygdomme. Mekanisme 3: Heterogenitet i de tilknyttede genetiske varianter, der forårsager den samme sygdom, resulterer i variation i, hvordan individer reagerer på den samme medicinske behandling.

21.11.2018 | Bevilling

Den personaliserede medicin

Nyt forskningsprojekt skal forske i det genetiske grundlag for, hvorfor mennesker med den samme diagnose reagerer forskelligt på den samme medicin. Forskningsresultaterne kan medvirke til, at vi i fremtiden får personaliseret medicin baseret på vores unikke, genetiske profil. Medicin, som har større effekt og færre bivirkninger.

20.09.2018 | Medarbejdernyhed

Ny gæsteforsker ved QGG: Sirous Eydivandi

Sirous arbejder sammen med Goutam Sahana og skal være ved QGG i et år.

14.09.2018 | Medarbejdernyhed

Ny videnskabelig assistent ved QGG: Mette Dam Madsen

Mette Dam Madsen er ansat som videnskabelig assistent fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.

14.09.2018 | Medarbejdernyhed

Ny Ph.d.-studerende ved QGG: Egill Gautason

Egills vejleder er lektor Bernt Guldbrandtsen.

14.09.2018 | Medarbejdernyhed

Ny gæste-ph.d.-studerende ved QGG: Batol Asghari Esfedan

Batol er gæstestuderende fra Iran og skal være her et år. Hendes vejleder er Goutam Sahana.

Viser resultater 1 til 10 ud af 78

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste

Arrangementsarkiv

tir 14 jan
08:00-17:00 | Herning, Danmark
SEGES Plantekongres
Kongressen er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning.
lør 11 jan
08:00-17:00 | San Diego, CA, USA
International Plant & Animal Genome XXVIII
The Plant and Animal Genome XXVIII Conference (PAG) er skabt til at danne forum for ny udvikling og fremtidige planer for plante- og dyregenomprojekter.
fre 08 nov
09:30-12:30 | Auditoriet, AU Foulum
Ph.d.-forsvar
Fredag den 8. november forsvarer ph.d.-studerende ved Wageningen Institute of Animal Sciences (WIAS) og MBG-QGG Foulum, Thinh Tuan Chu, sin afhandling med titlen 'Genotype by environment interactions in poultry breeding programs'. Ph.d.-afhandlingen er udført under det fælleseuropæiske Erasmus Joint Doctorate Program “EGS-ABG”.
tor 07 nov
10:00-13:00 | Aarhus University, Foulum
Ph.d.-forsvar
Torsdag den 7. november forsvarer ph.d.-studerende ved Institut for Husdyrvidenskab og MBG-QGG Foulum, Dana Olijhoek, sin afhandling med titlen 'Enteric methane production and residual feed intake of dairy cows - Nutritional and phenotypic perspectives'.
ons 06 nov
10:00-16:30 | Bruxelles, Belgien
Animal Task Force seminar og workshop
ATF seminaret ønsker en debat med landmænd, industrien, forskere, lovgivere og samfundet, som en opfølgning på den EAAP & ATF Special Session der blev afholdt under det årlige EAAP møde.
ons 30 okt
09:15-10:00 | Campus Aarhus, iNano Auditorium, building 1593-012
MBG FOCUS TALK - Gene mapping and genomic prediction with GxG and GxE interactions
Luc Janss, Ph.d. og seniorforsker ved QGG, holder foredrag om genkortlægning og genomisk prædiktion med GxG og GxE interaktioner hos MBG på campus Aarhus. Foredraget er på engelsk.
tir 22 okt
08:00-18:00 | Herning, Danmark
SEGES Svinekongres
Kongressen har fokus på faglige fremskridt, fremtidige udviklingsmuligheder og aktuelle anbefalinger til svineproducenter.
tir 17 sep
10:00-13:00 | Mødelokale 2, Aarhus Universitet, Foulum
Ph.d.-forsvar
Tirsdag den 17. september forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG Foulum og INRA AgroParisTech, Md Mesbah Uddin, sin afhandling med titlen 'Identification of causal factors for recessive lethals in dairy cattle with special focus on large chromosomal deletions'.
tir 03 sep
08:00-18:00 | Leipzig, Germany
Internationalt symposium om drøvtyggeres fysiologi
Hvert 5. år giver ISRP en fantastisk mulighed for at præsentere state-of-the-art teori og praksis inden for drøvtyggeres fysiologi til et internationalt publikum af specialister. Med en tradition, der går mere end 60 år tilbage, er symposiet et glimrende mødested for forskere på området.
man 26 aug
08:00-17:00 | Gent, Belgien
70. årlige møde i EAAP
Det årlige møde i EAAP finder sted fra 26.-30. august i Gent i Belgien.

Viser resultater 1 til 10 ud af 80

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste