Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Medlemmer af EMBO

Hvert år opstilles ca. 150 af de mest anerkendte europæiske molekylærbiologer - fra fagområder der strækker sig fra molekylær biologi og neurovidenskab til computationel neurobiologi og cellulær immunologi - til medlemskab af EMBO, men kun omkring 50 finder vej gennem nåleøjet. For at blive valgt skal man først indstilles af ti EMBO medlemmer fra forskellige europæiske laboratorier, hvorefter en afstemning finder sted blandt alle medlemmerne.

Det er således kun de allerbedste molekylærbiologer i Europa, der opnår denne anerkendelse. Ud af de i alt ca. 1600 EMBO medlemmer finder man nu 21 danskere (heraf otte fra Aarhus Universitet).

Medlemmerne af EMBO har stor indflydelse på udviklingen inden for den molekylærbiologiske forskning i Europa. Flere af medlemmerne sidder i forskellige EMBO udvalg, der dels giver penge til afholdelse af internationale konferencer og praktiske kurser samt uddeler bevillinger til stipendier til yngre forskeres arbejde i europæiske laboratorier for at fremme mobiliteten og fremme deres karrieremuligheder.