Aarhus Universitets segl

Erik Østergaard Jensen fortsætter som institutleder ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Lektor og institutleder Erik Østergaard Jensen er pr. 1. juni 2021 blevet genansat for yderligere tre år som leder af Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG) – en stilling han har udfyldt siden 2004.

Erik Østergaard Jensen (foto: Lisbeth Heilesen)

Erik Østergaard er 64 år gammel. Han har taget både sin kandidat- og ph.d.-grad på AU, og med et par afstikkere til Max Planck i Tyskland (1986-87) og CSIRO i Australien (1993-94) har han arbejdet på instituttet siden 1981. 

Erik Østergaards forskningsinteresse ligger inden for plantemolekylærbiologien, hvor han har undersøgt samspillet mellem bælgplanter og kvælstofbindende bakterier.  

Erik Østergaard har altid haft stor interesse for undervisningen og har derfor valgt fortsat at tage del i instituttets undervisning. De mere anvendelsesmæssige aspekter af forskningen har også haft hans interesse, hvilket bl.a. førte til etableringen af et bioteknologisk firma, der med planter som udgangspunkt, skulle producere medicin. Derudover har han siddet i bestyrelsen for Agro Business Innovation. 

Erik Østergaard glæder sig til at fortsætte. 

“Der er mange ting i gang, som jeg glæder mig til at kunne følge til dørs. Jeg glæder mig særligt over at kunne fuldføre flytningen af MBG til Universitetsbyen – og dermed en samling af alle instituttets medarbejdere og studerende – i begyndelsen af 2022, for det er et projekt, som vi har arbejdet med i mange år. Og så er jeg meget optaget af det spændende arbejde i fakultetsledelsen lige nu med at skabe det nye fakultet og den nye strategi,” siger Erik Østergaard. 

Dekan for Faculty of Natual Sciences, Kristian Pedersen, er glad for fortsat at have Erik Østergaard med på holdet.  

“Han er en stor kapacitet, med et godt og balanceret blik for både forskning, uddannelse, erhvervssamarbejde og ledelse. Jeg glæder mig meget til at fortsætte det gode samarbejde med ham om udvikling af instituttet og fakultetet ,” siger Kristian Pedersen. 


Mere information

Institutleder Erik Østergaard Jensen
Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet
eoj@mbg.au.dk - +4528992567