Aarhus Universitets segl

Thibaud Dieudonné modtager det prestigefyldte Marie Skłodowska-Curie stipendium

Postdoc Thibaud Dieudonné fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet modtager det meget prestigefyldte Marie Sk?odowska-Curie Individual Fellowship til at undersøge, hvordan en human lipidtransport er forbundet med en sjælden arvelig leversygdom.

Thibaud Dieudonné (foto: Lisbeth Heilesen)

Marie Sk?odowska-Curie stipendier er blandt Europas mest kompetitive og prestigefyldte, og har som sigte at støtte karriereudviklingen for de bedste og mest lovende forskere i tæt samarbejde med stærke og prominente værtsgrupper.

Thibaud Dieudonné startede for et år siden som postdoc i professor Poul Nissens laboratorium i Sektionen for Neurobiologi/DANDRITE. Her sigter hans forskning mod at forstå, hvordan en human lipidtransport, ATP8B1, er forbundet med en sjælden arvelig leversygdom, intrahepatiske kolestase. Til dette vil Thibaud kombinere cellulærbiologi, massespektrometri, biokemi og kryo-elektronmikroskopi for bedre at forstå den underliggende mekanisme til regulering af ATP8B1. Med dette stipendium får Thibaud yderligere to år til sin forskning på Aarhus Universitet.

”At få et så prestigefyldt stipendium er en fantastiske nyhed og vil være et vigtigt skridt for min forskerkarriere. De tværfaglige tilgange, som den understøtter, er meget spændende, og jeg er meget taknemmelig for denne mulighed for at udføre dette projekt i Poul Nissens gruppe,” siger Thibaud Dieudonné.

Professor Poul Nissen tilføjer: ”Marie Sk?odowska-Curie-stipendiet tilføjer en fremragende dynamik og giver modtageren et vigtigt projektejerskab - jeg er meget taknemmelig for, at Thibauds projekt fortsætter i vores laboratorium, og jeg håber på meget frugtbare resultater, både forskningsresultater og for hans karriereudvikling.”

Og der er ingen tvivl om, at Thibaud Dieudonné er blandt de mest lovende forskere, da han blev tildelt prisen for den bedste ph.d.-afhandling i 2020 fra det franske biofysiske samfund (læs mere om hans pris).

Læs mere om Marie Sk?odowska-Curie Individual Fellowship på European Unions hjemmeside.


Mere information

Postdoc Thibaud Dieudonné 
Institut for Molekylærbiologi og Genetik/DANDRITE
Aarhus Universitet
tdieu@mbg.au.dk