Aarhus Universitets segl

Biotek-virksomheder i Region Midtjylland

Biotek virksomheder – og lignende virksomheder - i Region Midtjylland

Incuba:

Arcedi Biotech ApS, Skejby

ARCEDI er en dansk Biotech virksomhed, udvikler teknologier og metoder til påvisning og diagnosticering af sjældne kræftceller, samt metoder som skal erstatte moderkagebiop-sier med blodprøver.
Tlf. 29641545; ps@arcedi.dk; www.arcedi.com

BioNordika Denmark A/S, Skejby

BioNordica er nordens største distributør af life science produkter til forskningsindustri-en. BioNordica repræsenterer et antal af verdens førende producenter inden for bl.a. Celle- og Molekylærbiologi, Instrument & Plast mm.
Tlf. 39562000; info@bionordika.dk; www.bionordika.dk

BioXpedia, Skejby
BioXpedia A/S is a contract research laboratory focusing on delivering high quality cost effective Targeted Biomarker Screening to pre-clinical and clinical researchers.
Tlf. 28192682; mkruhoffer@BioXpedia.com; http://bioxpedia.com/

Holm & Halby A/S, Skejby
Holm & Halby A/S er en af Danmarks førende udbydere af laboratorieudstyr. Holm & Halby har valgt at koncentrere os om markedets førende laboratorieudstyr. Derfor er vi altid up-to-date med innovative løsninger fra førende producenter verden over.
Tlf. 43269400; info@holm-halby.dk; www.holm-halby.dk

Arla Innovation Centre, Agro Food Park 19, Skejby

Innovation er vækstmotoren i Arla. I vores nybyggede Innovationscenter arbejder vi passioneret med at innovere på processen fra jord til bord, så vi kan skabe fremtidens mælkeprodukter til hele verden. Det gør vi i verdensklasse laboratorier, der undersøger og udvikler både videnskab og forbrugerindsigter. Derudover har vi et testmejeri på 2000 kvm., hvor vi kan installere enhver proces, der er nødvendig for vores innovationsprojek-ter. Hos Arla udfordrer vores R&D-teams hele tiden videnskaben og teknologien, så vi kan skabe en lys fremtid for mælkeprodukter og mad til alle.                                                
Tlf. 91 31 18 00; receptionen_aic@arlafoods.com; www.arla.dk

Biomass.dk, Agro Food Park 13, Skejby

Biomass.dk er stiftet i 2018 med det formål at etablere og varetage store mængder af organiske biprodukter, som kan bruges til grøn energi. Biogas kan distribueres i hele Europa via det trans europæisk naturgasnet. Biomass.dk er delvis ejet af verdens største private energiselskab, E.ON.
Thomas Fredslund Byriel; Tlf. 40 85 27 76; tb@biomass.dk; www.biomass.dk

BiomassProtein, Agro Food Park 13, Skejby

BiomassProtein™ sælger teknologiaftaler til at udvinde proteiner direkte fra grønne afgrøder som græs, kløver, lucerne mm. Proteinerne har mange anvendelsesmuligheder; både som foder til landbruget og til fødevarer. Indenfor svine-, æg og fjerkræproduktion er der meget stor efterspørgsel efter lokalproduceret, økologisk protein, som alternativ til importerede soya-produkter. BiomassProtein™ ønsker at medvirke til at brødføde verden med rentabel produktion af sunde og økologisk bæredygtige produkter.                 
Jesper Schierbeck-Hansen; jsh@biomassprotein.com; Tlf. 21 68 27 48; www.biomassprotein.com;

Chr. Hansen, Agro Food Park 13, Skejby 

Chr. Hansen er et globalt biovidenskabs firma der udvikler naturlige løsninger til fødevare-, ernærings-, farmaceut- og landbrugsindustrien. Chr. Hansen har eksisteret siden 1874 og har mere end 3.000 dedikerede medarbejdere i mere end 32 lande.

Som virksomhed ønsker vi at levere innovative naturlige løsninger, der fremmer mad, sundhed og produktivitet til gavn for os alle. Vi udvikler og producerer kulturer, enzymer, probiotika og naturlige farver til et rigt udvalg af fødevarer, konfekturevarer, drikkevarer, kosttilskud samt dyrefoder og plantebeskyttelse. Bemærk at dette er et salgskontor og at alle generelle spørgsmål om Chr. Hansen skal sendes til info@chr-hansen.dk og at jobansøgninger sker via hjemmesiden www.chr-hansen.com.                                         
nne Sofie Aamann; dkanki@chr-hansen.com; Tlf. 21 44 97 92, www.chr-hansen.com;

Diet4Life, Agro Food Park 15, Skejby

Diet4Life is an R&D company with a focus to develop, refine, and apply high-throughput screening methods for identification and characterization of food-derived molecules that initiate, enhance or otherwise modify cellular signals. Food-derived components, particularly protein fractions, can be obtained from various side-streams in current food production systems, e.g. whey proteins from cheese production, and retain many characteristics of the original food source. Recovered proteins are valuable components as functional food ingredients. Diet4Life uses various cellular screening platforms for rapid discovery of novel protein-derived, bioactive components with physiologic activity. Diet4Life is a spin-off from Aarhus University, founded in 2013 by Jan Stagsted, cand. scient. & dr. med.                                                                                                                    
Jan Stagsted; js@diet4life.dk; Tlf. 24 49 64 88; www.diet4life.dk

DNA Diagnostic A/S, Voldbjergvej 14, DK-8240 Risskov

 is a privately owned Danish biotech company founded in 1992, specialized in the development of PCR (Polymerase Chain Reaction) and qPCR (Quantitative Polymerase Chain Reaction), test kits for food safety, animal and human health care. DNA Diagnostic (dna-diagnostic.com)

Pure Algae Denmark ApS, Agro Food Park 13, Skejby

Pure Algae stræber efter en bæredygtig fødevareproduktion ved at dyrke tang på land i lukkede systemer. Dette gør produktionen både kontrollerbar og uafhængig af vind og vejr, hvilket tillader en lokal produktion og et produkt af højeste kvalitet.                   
Esben Rimi Christiansen; info@purealgae.dk; +45 60 53 56 42; www.purealgae.dk

VikingDanmark, Agro Food Park 12, Skejby

VikingDanmark er en virksomhed, som er ejet af 5.000 danske kvægbrugere via deres medlemskab. VikingDanmark er medejer af en række virksomheder, blandt andet SimHerd A/S og 50 % af VikingGenetics, som er en avlsvirksomhed, der producerer tyresæd. VikingDanmarks kerneopgave er rådgivning og reproduktionsservice.         
Lisbet Holm; mail@vikingdanmark.dk; Tlf.87 28 20 00; www.vikingdanmark.dk

Incuba, Skejby

STipe Therapeutics. Virksomheden, der blev etableret i 2018 som et spinout af forskermiljøet på Aarhus Universitet, er et fremragende eksempel på det, vi kan inden for Life science i regionen. Lige nu beskæftiger STipe Therapeutics 16 ansatte – forskere, laboranter, en kemiker, administration og ledelse. Målet for virksomheden er at få en lægemiddelkandidat klar til de næste faser med kliniske forsøg (test på mennesker), og det kommer efter planen til at ske allerede til oktober i år. Dermed har STipe Therapeutics allerede taget de første skridt i retning af at udvikle medicin, der kan kurere kræft gennem immunterapi.

Draupnir Bio, Skejby
Draupnir Bio er i gang med at udvikle en ny type kolesterolsænkende medicin, der forhindrer blodpropper i hjertet mere effektivt end den nuværende medicin.
Virksomheden, der holder til i forskerparken INCUBA, har foreløbig hentet over 200 mio. kr. i venturekapital. Tlf. 51892977; info@draupnir.biodraupnir.bio

Initiator Pharma, der blev børsnoteret i 2017, arbejder forskerne med udvikling af en ny type medicin til mænd med rejsningsproblemer.

NMD Pharma, Skejby
NMD Pharma har en unik ekspertise inden for neuromuskulære sygdomme, som ikke findes andre steder i verden. NMD Pharma har allerede vist, at de kan tiltrække internationalt ledende fagspecialister til Aarhus og etablerede sidste år nyt hovedkvarter i forskerparken INCUBA.                                                                                                       
Tlf. 52665700; contact@nmdpharma.com; www.nmdpharma.com

DermaPharm A/S - Dansk hudplejevirksomhed med mere end 40 års erfaring - Innovativ markedsleder inden for mild, miljøvenlig hudpleje - Certificeret hudplejeprodukterEuropavej 10, 8990 Fårup 
Tlf. 86477744; nfo@dermapharm.dk; https://dermapharm.dk

BioNordica, Skejby
BioNordica er nordens største distributør af life science produkter til forskningsindustrien. BioNordica repræsenterer et antal af verdens førende producenter inden for bl.a. Celle- og Molekylærbiologi, Instrument & Plast mm.
Tlf. 39562000; info@bionordika.dk; www.bionordika.dk

Holm & Halby A/S, Skejby
Holm & Halby A/S er en af Danmarks førende udbydere af laboratorieudstyr. Holm & Halby har valgt at koncentrere os om markedets førende laboratorieudstyr. Derfor er vi altid up-to-date med innovative løsninger fra førende producenter verden over.
Tlf. 43269400; info@holm-halby.dk; www.holm-halby.dk

Aagaard Fertilitetsklinik, Skejby
Aagaard Klinik har eksisteret siden 2004, hvor vi overtog en gynækologisk speciallægepraksis i Aarhus. I dag består Aagaard Klinik af tre enheder, nemlig: Gynækologisk Klinik, Aagaard Fertilitetsklinik og Aagaard Skejby CryoBank. Aagaard Klinik foretager behandling af ventelistepatienter fra Patientvisitationen, patienter med sundhedsforsikring samt private patienter fra ind- og udland. Hedeager 35, 8200 Aarhus, Danmark Tlf. 86 12 61 21; Tirsdag - fredag: 7.30 - 15.00

Vejle Sygehus, Klinisk Genetik

På Klinisk Genetik tilbyder vi genetisk rådgivning og diagnostik af arveligt betingede sygdomme. Patienter og deres pårørende modtages i vort ambulatorium til udredning og rådgivning ved mistanke om arvelig sygdom og ved kendt disposition til arvelig sygdom i familien, herunder cancersygdom. Der udføres analyser for en lang række arvelige sygdomme på DNA, samt kromosomundersøgelse på blod. 
Klinisk Genetik, Vejle Sygehus, Beriderbakken 4, 7100 Vejle; Tlf:  7940 6556

Regionshospitalet Viborg, Blodprøver og Biokemi
Hospitalsenhed Midt - Heibergs Alle 5A - 8800 Viborg

Regionshospitalet Skive
Fertilitetsforskning. Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive er en offentlig fertilitetsklinik, der hjælper ufrivilligt barnløse med at blive gravide. 
Vi har stor succesrate og ingen ventetid på selve behandlingen. Klinikken tilbyder alle former for moderne fertilitetsbehandling og har gennem flere år ligget i toppen resultatmæssigt i dansk reagensglasbehandling. Resensvej 25, 7800 Skive

Regionshospitalet Randers, Blodprøver og Biokemi
Skovlyvej 15, 8930 Randers NØ, Tlf. 78 42 00 00 

Regionshospitalet Horsens, Blodprøver og biokemi
Regionshospitalet Horsens, Sundvej 30, 8700 Horsens, Tlf. 7842 5000

Danmark Protein
100% owned by Arla Foods.Full range of whey protein concentrate and lactose products, including dry-blend lactose for infant nutrition. The site also operates a new world-class whey protein hydolysate plant.                                                                                      
Sønderupvej 26, Nr.Vium, 6920 Videbæk; Tel. 7217 7777

Højvang Laboratorier A/S
Tilbyder kemisk-, fysisk-, geoteknisk- og mikrobiologisk analyse samt tilhørende prøvetagning af en række matricer som jord, kompost, grus, sediment, slam, vand, luft, bygningsmaterialer og levnedsmidler. Analyserne anvendes typisk ved forureningsundersøgelser, ved flytning af jord, nedrivning og genanvendelse af bygningsmaterialer, kontrol af indeklima og arbejdsmiljø og ved forskellige typer produktkontrol af eks. spildevand, badevand, drikkevand og levnedsmidler.                 
Nupark 51, 7500 Holstebro; Tlf. 96 10 93 00

Eurofins Danmark

Eurofins udfører kemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser, prøvetagning og rådgivning.                                                                                         

Smedeskovvej 38, 8464 Galten, Tlf. 70 22 42 60; www.eurofins.dk

Qiagen Aarhus

Qiagen Aarhus er en bioteknologisk virksomhed, der skaber software til analyse af molekylær data i relation til Next Generation Sequencing. Softwaren er relevant i mange af Healths forskningsområder og kan i fremtiden blive et gængs værktøj for læger, når de skal diagnosticere patienterne ved hjælp af gensekventering.                                   
Silkeborgvej 2, 8000 Aarhus, Tlf. 70 22 32 44

AH diagnostics

‎AH diagnostics sælger innovative produkter til brug i molekylærbiologisk og immunologisk forskning og -diagnostik. Alle vores produktspecialister har en relevant biologisk uddannelse som basis for deres specialeområde. Vores kompetencer er service, faglig viden og professionel sparring i relation til vores kunder. AH diagnostics blev grundlagt i 1986 og har hovedkontor i Aarhus. I dag beskæftiger vi 52 ansatte fordelt på salgskontorer i hele Norden.                                                                                        
Gammel Viborgvej 11A, 8381 Tilst; Tlf. 87 45 90 10

Fertin

Fertin helps leading global brands create pharmaceutical and nutraceutical products to support healthier living. We develop and manufacture innovative oral and intra-oral delivery systems that enhance the efficacy of your active and functional ingredients – without compromising on taste-masking, texture and the consumer experience.
With more than 800 employees across our R&D centres and manufacturing facilities in Canada, Denmark and India, we produce approximately 3 billion units a year, used by consumers all over the world.
Dandyvej 19, DK-7100 Vejle, Tlf. 7215 1300; fertin@fertin.com

Nordisk Tang

Indsamling og forarbejdning af tang til human ernæring.
Åstrupvej 35, 8500 Grenå; Tlf. 33603603; info@nordisktang.dk

Hamlet protein

Udvikler og producere soja-baserede foderprodukter til unge husdyr.
Saturnvej 51, 8700 Horsens; Tlf. 75631020

Sejet Planteforædling

Sejet Planteforædling har base ved Horsens. Vores fornemste opgave er at udvikle nye sorter af planter, primært landbrugsplanter. Et overordnet mål for al planteforædling er at forøge udbyttet og kvaliteten af de dyrkede afgrøder under de aktuelle og fremtidige dyrkningsbetingelser.                                                           
Nørremarksvej 67, 8700 Horsens; Tlf. 75682177

KMC Agro

KMC Agro kontraherer og sælger en stor del af de læggekartofler som andelshaverne hos de 3 kartoffelmelsfabrikker og KMC Granules hvert år køber ind til udskiftning.
Vi er involverede i hele produktionen af læggekartoflerne fra de første meristemer til kartoflerne rives til mel eller forarbejdes til pulver og flakes.
Vi er altid efter bedre sorter til vores avl, og vi har derfor et stort kontaktnet blandt europæiske forædlere af kartofler. Vi er desuden direkte involverede i direkte forædling via LKF-Vandel.
Dette er vigtigt af hensyn til sikring af bedre ydende sorter, som også har de fornødne sygdomsresistenser.
KMC Agro udfører, i samarbejde med SEGES, Ytteborg og SAGRO, praktiske kartoffelforsøg. Disse forsøg omfatter bl.a. sortsforsøg, gødningsforsøg og andre forsøg, der henvender sig til den praktiske avl og dermed til udviklingen af avlen hos vore avlere.
Rådgivning til andelshaverne er en naturlig forlængelse af salget af læggekartofler og forsøgsarbejdet, og derfor anvender vi en del tid at viderebringe resultaterne til avlerne.
Det arbejde gøres i samarbejde med fabrikkernes egne rådgivere og rådgiverne på de Landøkonomiske foreninger.
Herningvej 60, 7330 Brande; Tlf. 96425555

Tgod Denmark Production A/S                                                                                
Medicinalvirksomhed i Hinnerup. Produktion af medicinsk cannabis.
Skanderborgvej 193, 8382 Hinnerup

IFF – Dupont

Udvikler duft- og smagsstoffer, ingredienser, probiotika og enzymer til fødevareproduktion.
Edwin Rahrs Vej 38, 8220 Brabrand; Tlf. 89 43 50 00.

Medicinsk cannbisproduktion

Møllerup Gods – Aurora Nordic

LGC Biosearch Technologies

Medicinsk laboratorium
Sønderskovvej 5, 8520 Lystrup
Tlf: 87 32 30 00

Biolab A/S

Biolab A/S er en danskejet handels- og service-virksomhed i laboratoriebranchen. Vi arbejder sammen med alle Danmarks vigtigste forsknings- og uddannelses-institutioner såvel som fødevare, farmaceutisk og den bioteknologiske industri.
Sindalsvej 29, 8240 Risskov
Tlf: 86 21 28 66

PanCryos

Ole Maaløes Vej 3, c/o BioInnovation Institute, 2200 Copenhagen N, Denmark
Tlf:+ 46 704 151 746
pancryos.com

Cryos International Sperm and Egg Bank

Vesterbro Torv 3, 8000 Aarhus
Tlf: 86 76 06 99

Vitrolife A/S

Producent af medicinsk udstyr.
Jens Juuls Vej 20, 8260 Viby J
Tlf: 72 21 79 00

Pentabase A/S

Bioteknologivirksomhed i Odense
Petersmindevej 1A, 5000 Odense
Tlf36 96 94 96

PentaBase Aarhus

Bioteknologivirksomhed i Tilst
True Møllevej 6, 8381 Tilst

NIRAS

Rådgivende ingeniør i Aarhus
Ceres Allé 3, 8000 Aarhus
Tlf: 87 32 32 32

Teknologisk Institut

Kongsvang Alle 29, 8000 Aarhus
Tlf: 72 20 20 00

Organic Plant Protein

Administration:
Organic Plant Protein A/S
Resenbrovej 29
8600 Silkeborg
Denmark

Production:
Organic Plant Protein A/S
Årupvej 93
8722 Hedensted
Denmark

SGS Analytics Denmark A/S

Bøgildsmindevej 21, 9400 Nørresundby
Tlf98 19 39 00
 
Isi Food Protection ApS

Laboratorium i Aarhus
Agro Food Park 13, 8200 Aarhus
Tlf: 87 40 87 44

Ranger Biotechnologies

C.F. Tietgens Boulevard 30A, st. th., 5220 Odense SØ

FMC Agricultural Solutions
Genvej 2
2970 Hørsholm
Danmark

FMC Agricultural Solutions A/S
Thyborønvej 78
DK-7673 Harboøre
Denmark

Mikrolab Aarhus
Axel Kiers Vej 34
8270 Højbjerg, Danmark
ml@mikrolab.dk
Tlf: 86 29 61 11

AROS Applied Biotechnology AS
Science Park Skejby
Palle Juul-Jensens Boulevard 82
DK-8200 Aarhus N
Denmark
Tlf: +45 7027-1170

Omiics
INCUBA
Åbogade 15, 8200 Aarhus
Tlf28 72 71 07

omiics provides RNA sequencing as an expert project-based service, giving you easy access to cutting-edge sequencing technology and bioinformatics analysis, both for complete projects or for partial assistance

Bioomix
Forskning inden for bioteknologi

Bioomix is a Danish biotech company based in Odense. We are developing all-natural microbial products that can help farmers achieve a higher and better yield with fewer chemicals and emissions. Our vision is to eliminate the use of pesticides, antibiotics and synthetic fertilizers in agriculture to ensure a sustainable future. We have developed a unique approach and technology platform that enables us to rapidly discover new beneficial microorganisms.
Buchwaldsgade 15, Odense, DK

UV Medico

In UV Medico, we are a team of scientists, experts and pioneers who are passionate about using far-UVC light to prevent viruses, bacteria, and other pathogens from affecting our society. As a result, we have launched the first non-harmful filtered far-UVC lamp on the market, UV222™.
Søren Frichs Vej 40e, 8230 Aarhus, Tlf: 20 90 71 30

Alphalyse A/S

Alphalyse is a CRO which offers unique global protein characterization laboratory services. Through our offices in the USA and in Denmark we help customers seeking to outsource or verify protein analysis results by mass spectrometry. Most of our clients are either pharma, biotech, or academic research companies and organisations.
Laboratorium i Odense
Rødegårdsvej 209c, 5230 Odense
Tlf: 63 10 65 00

Teitur Trophics

Teitur Trophics is a biotech company, established in January 2020, aiming to treat chronic neurological disorders with a special focus on Huntington’s disease (HD). Through state-of-the-art peptide technology, Teitur has developed a first-in-class disease-modifying peptides that targets several key pathologies in HD. Through subcutaneous delivery, the peptide enters the bloodstream and subsequently crosses the blood-brain-barrier to reach affected brain regions where it promotes survival of neurons and removal of toxic protein aggregates. In addition to our lead program, Teitur has several exciting programs in pipeline, targeting different neurological disorders.
Hjortshøjvangen 112, 8530 Hjortshøj

Unilabs A/S

Diagnosticeringscenter i København
Nygårdsvej 32, 2100 København
Tlf33 74 30 00

BiomcareLouise Bruun Thingholm

Web: https://biomcare.com/
Tlf.:  3157 2081

Experts in microbiome analysis
Microbiome sequencing – Pathogen detection – Custom data analysis – Shotgun – Amplicon 16s/ITS – Metatranscriptomics
Providing value to Clinical and Agricultural customers, across private and public sectors.

VPCIR biosciences

Head office, Agro Food Park 13, 8200 Aarhus N , hello@vpcir.com

AND

Universitetsbyen 83, B1872 R644, 8000 Aarhus C
Contact person: Cinzia Tesauro, Head of Development, Tlf: 93909111, e-mail address: ct@vpcir.com

vpcir.com

VPCIR biosciences develops enzymes and assays kits for pathogens detection, cancer and chronic disease research, drug screening. We provide user-friendly, quick and easy solutions for food safety, research and clinical applications based on our in-house VPCIRTM technology.

There is possibility for internships and student projects, also at the AU MBG.

Nordic Sense

Udvikler, designer og producerer vi private label produkter til personlig pleje.
Web: https://www.nordicsense.dk/

Kontakt med Business Viborg Henrik Hansen, Erhvervsdirektør:
M: +45 4013 4474, heha@buvi.dk
gav følgende svar

 • Hospitalsenhed Viborg
 • Region Midtjylland
 • Viborg Kommune (teknik & miljø afdeling, herunder håndtering af spildevand, åer og vandløb, etc)
 • Arla i Rødkærsbro
 • Grundfos
 • Mammen Mejeri
 • Hedeselskabet
 • Lundsby biogas (kemi)
 • EVIDA (kemi)
 • Virksomheder hos Agro Business Park i Folum (Agrifarm, Conterra, Growvolution, imajii, NorFalk)
 • Samson Agro (kemi)
 • Energi Viborg (kemi og optimering)
 • Viborg Varme (kemi og optimering)
 • Viborg Ingeniørerne (kemi og matematik)
 • Velas
 • Asmildkloster Landbrugsskole
 • Freeway – ved de mangler en udvikler. Jeg ved ikke om der er noget i statistik, datalogi og matematik, som evt. kan understøtte en del af behovet…
 • Wibergis Consulting – måske de kan åbne nogle døre til virksomheder, der har brug for kompetencer til at lave dybe analyser og statistikker. Jeg ved at de holder et inspirationsseminar om datadrevet forretningsudvikling 31. januar.

Desuden kan vi evt. lave et opslag på vores Karriereby Viborg portal, om disse studerendes fortræffeligheder. Her er det måske en god idé at vælge et par af dem ud, så de bliver interviewet, som eksempler på hvilke kompetencer, denne faggruppe kan byde ind med.

Kontakt med ErhvervRanders (Torsten Westh) gav følgende forslag:

Kontakt med Erhvervsservice & Turisme , Vejle - Morten Damgaard Nielsen
Erhvervsservice & Turisme· Banegårdspladsen 6 ·  DK 7100 Vejle
Tlf. +45 40 33 00 02 · E-mail: modni@vejle.dk 
www.vejle.dk/erhverv  ·  www.visitvejle.com

gav følgende forslag:

Kontakt med Erhvervsrådet, Herning & Ikast-Brande – Jons Sangild gav følgende forslag:

Kontakt med ErhvervsForum, Holstebro – Peter Kjeldbjerg

ErhvervsForum Holstebro

Hjaltesvej 16, DK-7500 Holstebro
+45 30 56 22 28 / +45 96 11 94 00
peter@erhvervsforumholstebro.dk
www.erhvervsforumholstebro.dk