Aarhus Universitets segl

Forskning i medierne

Nye forskningsresultater

Ny lovende mulighed for behandling af Alzheimers sygdom

Ved at behandle forskellige musemodeller med sygdommen Alzheimers med et centralt coenzym i cellens metabolisme – kaldet NAD+ – har et internationalt forskerhold muligvis fundet et stof, der kan bruges som medicin mod sygdommen Alzheimers.

Når kroppen reparerer DNA

Nobelprisen i kemi i 2015 blev givet til tre forskere, der har opdaget livsvigtige mekanismer i cellerne, der reparerer DNA, når det bliver beskadiget.
En nærmere forståelse af disse mekanismer kan være nøglen til at forbedre behandlingen af en række sygdomme, der ofte opstår med alderen.

Læs artiklen.

Vi lever længere, men har vi det godt?

Den danske befolkning bliver ældre og ældre, og bevarelse af de kognitive funktioner hos ældre – såsom hukommelse – er vigtig for opretholdelsen af deres livskvalitet, især da der endnu ikke er nogen effektiv behandling mod eller hjælpemidler til at kompensere for tabet af intellektuel kapacitet. Så hvordan sikrer vi os, at de kognitive funktioner bevares med alderen?

Læs nyhedsartiklen.

Æresbevisninger, store forskningsbevillinger mv.

Tinna V. Stevnsner er udnævnt til professor i alderdomsforskning

Tinna Stevnsner er udnævnt til professor i alderdomsforskning (aldring) ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet fra 1. september 2020.

Hvorfor bliver vi gamle?

Foredrag af Tinna V. Stevnsner på YouTube

Se og hør foredraget