Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

MBG Universitetsbyen

MBG Universitetsbyen

  • MBG  flytter ind i de renoverede lokaler i Universitetsbyen i januar 2022

I 2019 overtog Forskningsfondens Ejendomsselskab AS (FEAS) hospitalsbygningerne fra Kommunehospitalet på Nørrebrogade - nu kaldet Universitetsbyen - hvor planlægningen af ombygningen af bygninger og lokaler startede.  Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG) overtager 23.000 m2 i bygningerne 1870-1874, som ligger i den nordlige ende af hospitalsområdet, således at instituttet kan blive samlet. Renoveringen af bygningerne startede i 2019, og  instituttet flytter ind i januar 2022. 

MBG har nedsat et byggeudvalg, der står for at komme med detaljerede forslag til indretningen af bygninger og lokaler til Nat-Tech-Bygningsservice, ingeniører og arkitekter. Udvalget har fremsendt yderst detaljerede oversigter over indretningen af laboratorier, undervisningslokaler, mødelokaler, kontorer, faciliteter mv., og der bliver løbende fulgt op på indretningen af lokalerne i samarbejde med ingeniørerne, efterhånden som renoveringen og indretningen af bygningerne skrider frem, og indtil instituttet flytter til de nyrenoverede bygninger.

MBG's nye adresse i Universitetsbyen

Efter flytningen får instituttet følgende officielle adresse:

Universitetsbyen 81, 8000 Aarhus C

Vare- og postindlevering:

Universitetsbyen 83, 8000 Aarhus C

Flyttevejledning i forbindelse med flytningen

Datoer for flytningen til Universitetsbyen

Instituttet flytter i perioden 5.-28. januar 2022

Download PDF-filen med datoer

Parkering

Parkeringsmuligheder ved Universitetsbyen

Mulige parkeringspladser tæt på: Trøjborgvej (Lille Barnow grunden) lige over for bygning 1874

Bemærk, at på 11 af parkeringsbåsene på Lille Barnow må man kun parkere i fire timer (se foto nedenfor, hvor disse parkeringsbåse findes).

Andre pladser lidt længere væk: Nobelparken, Universitetsparken eller Parkeringshuset på Peter Sabroes Gade (foto med kort og billede nedenfor).

Cykelparkering: Der etableres i første omgang 335 cykelpladser ved Bygning 1870. 

Se oversigten over parkeringsmuligheder

Flyttekasser, paller mv.

er udlånt af Møbeltransport Danmark skal leveres tilbage umiddelbart efter flytningen, da MBG ellers kommer til at betale for dem. Der vil være centrale steder i Universitetsbyen, hvor flyttekasser, paller mv. skal stilles.

Datoer for flytning af kaffemaskiner 

  • Biokæden: 11. januar - flyttes til 7. etage i Universitetsbyen
  • Forskerparken: 27. januar - flyttes til 1. etage (kantinen) i Universitetsbyen

Der vil blive indkøbt en espressomaskine, der skal placeres i kantinen. Mere information følger, når den er købt og installeret.

Tegninger over sektionernes placering

PDF-fil med en oversigt over de nye sektioner (og deres placering), der træder i kraft, når instituttet flytter til Universitetsbyen i januar 2022.