Aarhus Universitets logo
English
Gruppeledere og forskningsområder
Molekylærbiologi og Molekylær medicin
Kontaktinformation
Nathalie Wyss og Novo Nordisk samarbejder om at udvikle mere specifikke og forbedrede antistoffer. Det kan sandsynligvis gøre Novo Nordisks arbejde både billigere og mere effektivt. På længere sigt er håbet, at det kan føre til færre bivirkninger og redde flere lægemidler fra at blive kasseret under udvikling.
Forskere fra Aarhus Universitet har nu defineret det receptorkompleks, der er afgørende for, at der igangsættes en symbiose mellem bakterier og bælgplanter. Opdagelserne er offentliggjort i Science, og her beskriver forskerne en ny teknik, der bruger nanobodies fra lamaer til at undersøge receptorkomplekser i planter. Til forskernes overraskelse kunne teknikken også identificere bygreceptorer med en lignende funktion, hvilket åbner et helt nyt perspektiv. Resultaterne gør det måske muligt at opbygge symbiosen i vigtige kornafgrøder og derved understøtte den grønne omstilling og sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden.
En gruppe undervisere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik går sammen med tidligere studerende om at udvikle undervisningen i strukturbiologi. Resultatet er en hel ny måde at undervise i computerfærdigheder, og den bliver godt modtaget af nye studerende.
Asc. Prof. Hussam Hassan Nour-Eldin, Section for Molecular Plant Biology, Copenhagen University
Prof. David Drew, Department of Biochemistry and Biophysics, Stockholm University
Laust Bavnhøj. Hovedvejleder: Bjørn Panyella Pedersen. Medvejleder: Gregers Rom Andersen
Ph.d.-forsvar, fredag 3. februar 2023, Laust Bavnhøj
Ph.d.-forsvar, fredag den 2. december 2022. Asger Givskov Jørgensen
MBG Young Investigator Career Programme
Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG) tilbyder et stimulerende, internationalt forskningsmiljø, som dækker en bred vifte af forskningsområder.