Flere forskere ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik har gennem mange år arbejdet sammen med erhvervslivet om forskellige forskningsprojekter - dels ved etablering af et konkret forskningssamarbejde og dels ved ansættelse af en erhvervs-ph.d.-studerende. En del af disse projekter kan ses nedenfor. Her kan du ligeledes få gode råd, hvis du som firma ønsker at indgå et samarbejde med en eller flere af instituttets forskningsgrupper.
En ErhvervsPhD er et treårigt erhvervsrettet forskningsprojekt og en ph.d.-uddannelse, der gennemføres i samarbejde mellem en virksomhed, en ErhvervsPhD-kandidat og et universitet. Ved en erhvervs-ph.d. søges der om støtte til projektet ved Innovationsfonden, og den ph.d.-studerende ansættes med løn i virksomheden under hele erhvervs-ph.d.-projektet.
15.12.2020 | Forskning, Videnudveksling
Jørgen Kjems og Daniel Otzen fra MBG/iNANO deltager i et af de første fem forskningsprojekter i Open Discovery Innovation Network (ODIN), som tager fat på fem globale helbredsproblemer: nyresygdomme, åreforkalkning, tyktarmskræft, ikke-alkoholisk fedtlever og neurologiske sygdomme. I projekterne samarbejder forskere fra Aarhus Universitet og…
25.06.2020 | Forskning, Videnudveksling
En ny artikel fra Jørgen Kjems' gruppe ved iNANO og MBG beskriver, hvordan mængden af det såkaldte 'ikke-kodende' RNA ændrer sig under epileptiske anfald. Forskerne fandt også ud af, at de ved at blokere specifikke molekyler kaldet mikroRNA'er kan mindske antallet af epileptiske anfald i en musemodel. Opdagelsen giver håb om, at disse…
13.09.2019 | Videnudveksling, Bevilling
Med udgangspunkt i violette gulerødder vil Henrik Brinch-Pedersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik og hans samarbejdspartnerne gøre det muligt at erstatte flere kunstige farvestoffer i fødevarer med naturlige farvestoffer baseret på grøntsager. Innovationsfonden har investeret knap 15 millioner kroner i projektet.
Formanden for Erhvervskontaktudvalget